Druhé největší město v Německu: Připravte se na příděly teplé vody
RSS

Druhé největší město v Německu: Připravte se na příděly teplé vody

Druhé největší město v Německu zvažuje, zda v souvislosti s prohlubující se energetickou krizí zavést příděly teplé vody. (Foto: Flickr)







„V případě akutního nedostatku plynu by teplá voda mohla být nouzově k dispozici pouze v určitou denní dobu,“ řekl v sobotu německému listu Welt am Sonntag hamburský senátor pro životní prostředí Jens Kerstan.



Kerstan hovořil také s německým deníkem Hamburger Abendblatt a varoval: „Jsme v mnohem horší krizi, než si většina lidí uvědomuje.“



Požádal obyvatele Hamburku, aby zkrátili dobu sprchování, instalovali úsporné sprchové hlavice a modernizovali termostaty pro maximální úsporu energie.



„Čím více ušetříme nyní, tím lepší bude situace v zimě, protože zásobníky se naplní,“ dodal s odkazem na nutnost šetřit energií, aby se před zimní sezónou mohlo do zásobníků natlačit více NatGasu.



Kerstanovo možné omezení teplé vody navazuje na rozhovor německého vicekancléře a ministra hospodářství Roberta Habecka pro časopis Der Spiegel, který minulý měsíc vyzval německé občany, aby se méně sprchovali a překonali tak nejhorší energetickou krizi za poslední generaci.



Německá vláda stále častěji hovoří o zkrácení doby sprchování a šetření teplou vodou v době, kdy Rusko snížilo průtok plynu Nordstream NatGas o 60 %. Německo je silně závislé na levném ruském plynu NatGas a rostou obavy, že největší evropská ekonomika by mohla čelit ještě většímu omezení dodávek NatGasu letos v létě.



Před několika týdny Německo spustilo „poplašnou fázi“ svého nouzového plánu na řešení nedostatku NatGasu. Yasmin Fahimiová, šéfka Německé federace odborových svazů, o víkendu varovala: „Kvůli nedostatku NatGas hrozí trvalý kolaps celých průmyslových odvětví: hliníku, skla, chemického průmyslu.“



Fahimi varoval: „Takový kolaps by měl obrovské důsledky pro celou ekonomiku a pracovní místa v Německu.“



Zhoršující se energetická krize v Německu nevykazuje žádné známky zmírnění a zdá se pravděpodobné, že obyvatelé Hamburku by se mohli sprchovat ve studené vodě.



Zdroj: htt ps://www.zerohedge.com/commodities/hamburg-official-tells-residents-prepare-hot-water-rationing-amid-energy-crisis
Článek Druhé největší město v Německu: Připravte se na příděly teplé vody se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden