Trest smrti nyní hrozí také švédskému žoldákovi, nalezenému v Azovstalu
RSS

Trest smrti nyní hrozí také švédskému žoldákovi, nalezenému v Azovstalu

Nic neudělal, nikoho nezabil, on nic, on je ten hodný. Jen se asi tak náhodou připletl k batalionu Azov, který na delší dobu obsadil mariupolský Azovstal…
Asi něco podobného vyplývá z výpovědi švédského žoldáka, kterého s velkou pravděpodobností čeká osud britských žoldáků, kteří již byli odsouzeni k smrti. Až se podle výpovědí zajatců zdá, že nikdy nikdo na nikoho nevystřelil. Otázka je, kdo jim věří…
Švédský občan, který byl údajně zatčen v ocelárně Azovstal v Mariupolu, riskuje, že bude odsouzen k smrti. Důvodem je, že je obviněn z toho, že je žoldák.
Ruská tisková agentura  Tass cituje policejní zdroj z  Doněcké lidové republiky. Podle informátora byl švédský občan, který cestoval na Ukrajinu jako dobrovolník, aby bojoval proti Rusku, obžalován pro podezření ze zločinu. Stalo se tak poté, co byl zatčen v ocelárně Azovstal v Mariupolu, která byla po téměř třech měsících zuřivých bojů 20. května obsazena ruskými silami.
Obviněný Švéd, jehož totožnost nebyla zveřejněna, údajně jakékoli pochybení popírá. Tvrdí, že vůbec nestřílel a ani se neúčastnil boje.
Úřady v odtržené republice DLR se domnívají, že zatčený švédský občan je najatý žoldnéř, a že se na něj tedy nevztahují Ženevské konvence a ochrana válečných zajatců. Hrozí mu tak odsouzení k trestu smrti. Začátkem tohoto měsíce byli dva britští a jeden marocký státní příslušník odsouzeni k trestu smrti poté, co byli v Mariupolu zatčeni ruskými silami.
Procesy s ruskými vojáky probíhají také v Kyjevě.
23. května padl první verdikt v ukrajinském hlavním městě při procesech s ruskými vojáky zajatými na Ukrajině. Ruský voják byl odsouzen k doživotnímu vězení a obviněn z vraždy neozbrojeného civilisty. O týden později byli další dva zajatí ruští dělostřelci odsouzeni k přísným trestům odnětí svobody.
Dříve během války ukrajinské jednotky při několika příležitostech otevřeně mučily a dokonce zabíjely ruské válečné zajatce. To je válečný zločin, ale zejména Západ se rozhodl před těmito zvěrstvy zavírat oči, protože oběťmi byli ruští vojáci. Krajané umučených vojáků se nedávno pomstili a všechny trýznitele eliminovali…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Trest smrti nyní hrozí také švédskému žoldákovi, nalezenému v Azovstalu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden