Němečtí maloobchodníci oznamují, že budou bojkotovat všechny nesmyslné restrikce, se kterými vláda na podzim přijde
RSS

Němečtí maloobchodníci oznamují, že budou bojkotovat všechny nesmyslné restrikce, se kterými vláda na podzim přijde

Jisté je, že covidové restrikce, které byly namířeny jen na drobné obchodníky, měly posloužit právě k likvidaci drobného podnikání. Dnes už se snad nenajde nikdo, kdo by byl natolik hloupý, že by věřil, že uzavření maloobchodu přispělo byť v sebemenší míře k ochraně zdraví, jak to prezentovali politici. To vlastně ani nikdy tyto restrikce docílit neměly, jednalo se skutečně jen počátek maximální redukce drobných podnikatelů. Nejen Německo, ale i další země již dávají opatrně najevo, že na podzim hodlají přijít s dalším omezováním, jehož součástí bude samozřejmě i očkovací apartheid. Tedy kdo si nenechá aplikovat genovou injekci, bude odříznut od mnoha jinak běžných činností a služeb.
V Německu, kde také došlo ke značné redukci drobných podnikatelů, nyní maloobchodníci vládě oznamují, že budou všechny tyto nesmyslné restrikce ignorovat. Kdypak se přidají i naši drobní podnikatelé, kteří mohou počítat s tím, že co udělá Německo, zopakuje – jako i v předchozích letech – také naše vláda?
Občanskou neposlušnost v případě nových koronavirových omezení oznámila maloobchodní asociace HDE. Generální ředitel Stefan Genth včera řekl, že jeho průmysl již nebude akceptovat nová politická opatření. Obchody nebudou znovu uzavřeny ani neočkovaní nebudou z obchodů vyloučeni. Taková věc „již není právně vymahatelná“, řekl 59letý muž.
Omezení volného pohybu osob a regulace 3G nedávno přinesly maloobchodu významné ztráty tržeb. Nyní, když se mnoho společností zotavuje z nuceného zavírání podniků, inflace vystavuje německé obchodníky obnovenému tlaku.  Nový lockdown povede k mnoha bankrotům.
I bez možných následných covidových omezení očekává HDE v letošním roce skutečný pokles tržeb o dvě procenta. Podle průzkumu 44 procent maloobchodníků očekávalo v roce 2022 pokles tržeb. Mezi důvody patří rostoucí náklady na energie a vysoká inflace, která postihuje podniky a občany.
Genth zdůraznil: „Ruská válka na Ukrajině a covidové lockdowny v Asii narušují dodavatelské řetězce. Inflace roste a náklady na energie dosahují bezprecedentních výšin. Situace je všechno, jen ne snadná, budoucí vyhlídky obtížné“.
V prvních šesti měsících zaznamenala téměř polovina z 800 německých maloobchodníků dotazovaných HDE rostoucí tržby. To však bylo způsobeno především tím, že covid v roce 2021 výrazně zpomalil spotřebu a tyto údaje se nyní používají pro srovnání. Další nárůst tržeb pro zbytek roku 2022 nyní očekávalo pouze 20 procent maloobchodníků. 80 procent ne. Generální ředitel HDE uvedl: „Rostoucí inflace masivně snižuje kupní sílu zákazníků. Zároveň se firemní zisky dostávají pod tlak prudce rostoucích nákladů.“
Nebylo by na čase, aby podobnou občanskou neposlušnost projevili všichni občané  „4.Euroreichu“? Prodloužení covid pasů o další rok nezavedla EU náhodou a jedině jejich plošným bojkotem by bylo možné dát politikům najevo, že lidé již nadále nehodlají jejich nesmyslná a protiústavní nařízení  dodržovat.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Němečtí maloobchodníci oznamují, že budou bojkotovat všechny nesmyslné restrikce, se kterými vláda na podzim přijde se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden