Švédsko: Rasmus Paludan spálil korány před mešitami, dnes bude v pálení pokračovat (videa)
RSS

Švédsko: Rasmus Paludan spálil korány před mešitami, dnes bude v pálení pokračovat (videa)

Jak již víte, tak na celý víkend plánuje Rasmus Paludan pálení koránu, přičemž se zdá, že – zřejmě z bezpečnostních důvodů – tak úplně nedodržel médiím sdělený harmonogram a nakonec se objevil v místech, která vůbec nezmínil a kde ho tedy muslimové ani nemohli předem očekávat. To je zřejmě také důvod, proč v místech pálení koránů nedošlo k žádným nepokojům ze strany muslimů.
Podle vyjádření se měl v noci na dnešek účastnit oslav Valpružiny noci, což je u nás  tradiční pálení čarodějnic, ovšem není mi známo, zda i ve Švédsku probíhají oslavy stejně jako u nás nebo celkově ve středoevropském regionu, tedy zapalováním ohňů. Pokud ano, pak zřejmě spolu s čarodějnicí hořelo i pár koránů.
Předseda dánsko-švédské strany Rasmus Paludan v sobotu zahájil své nové volební turné ve Švédsku pálením koránu před mešitami. Dosud pálil korány ve Värnamu a Jönköpingu.
Paludan oznámil, že pálení Koránu bude probíhat po celý víkend a ve 23:30 plánuje oslavit Valpuržinu noc ve Sveaparken v Örebro.
V neděli prý Paludan uspořádá protidemonstraci u prvního májového vlaku sociálních demokratů ve Stockholmu a poté spálí Korán v Uppsale.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden