Bavorské město Augsburg zvažuje vypnutí semaforů kvůli nákladům na energii
RSS

Bavorské město Augsburg zvažuje vypnutí semaforů kvůli nákladům na energii

Šílená politika takzvaného „green dealu“ udělala z Německa energeticky zcela nesoběstačnou zemi. I když je pravda, že protektoráty – v čele s ČR – oddaně Němcům elektřinu posílají za nižší cenu, než za jakou ji pak prodávají vlastním občanům, nemá Německo stále tolik energie, kolik nutně potřebuje. Země již uzavřela jaderné a uhelné elektrárny (mnohé pak byla nucena znovu uvést do provozu) a velký problém jsou i velmi nízké dodávky předraženého plynu, na němž je do značné míry závislý německý průmysl.
Německo tak hledá možnosti jak energii uspořit, přičemž se odvolává na stále více zdůrazňovanou nutnost zanechávat co nejmenší uhlíkovou stopu (jak velká však tato stopa musí být při použití celého arzenálu zbraní, zaslaného Ukrajině, si lze lehce domyslet) a nejeden Němec slyší i na „nutnost vytrestat Putina“ (ten z toho má tak akorát pořádnou legraci).
EU jednoduše svojí politikou, která nemyslí na lidi, ale na ideologii, způsobuje razantní zdražování energií, přičemž situace zejména v dodávkách plynu je již velmi tristní. Nabádání občanů k tomu, aby omezili sprchování, však německé vládě nestačí, nyní se ve jménu šetření zřejmě omezí i bezpečnost na silnicích…
Zdá se , že v Bavorsku lidé chtějí šetřit energií. Poté, co byl nedávno ve městě Augsburg vypočítán nárůst nákladů na energii v aktuálním roce o téměř 80 procent, mělo by se nyní vypnout to, co tam funguje: mimo jiné také semafory.
Starostka Eva Weber (CSU) uvedla: „Situace je vážná.“ Podle současného stavu se očekává, že roční náklady na elektřinu, plyn a další energetické služby vzrostou z přibližně 15,9 milionu eur na zhruba 28,3 milionu eur v roce 2022. To by odpovídalo nárůstu téměř o 80 procent. Byl proto ustaven krizový tým pro zásobování energií.
BR plní současné plány  : na podzim a v zimě bude v městských kancelářích snížena pokojová teplota a některé budovy budou zcela uzavřeny prostřednictvím „efektivní správy místností“. Teplota vody v bazénech se snižuje. Vypne se fasádní osvětlení na historických budovách a muzeích, vypnou se i kašny. Pouliční osvětlení je ztlumené. A:  O vypínání semaforů se nyní vážně uvažuje. Město a policisté by měli určit, které semafory jsou důležité pro bezpečnost – všechny ostatní by se měly bez váhání vypnout. Pokud jde o úsporu energie, neexistují téměř žádná tabu, uvádí BR.
Na druhé straně se zdá, že je velké tabu volání po odstranění nedostatku energie. Například zrušením sankcí, které se ukázaly jako nesmyslné, a vzdorováním vysoce škodlivému energetickému přechodu na čistě zelenou energii. Bude se nakonec tvrdit, že dopravní nehody, k nimž případně dojde v důsledku vypnutí semaforů, má na svědomí Putin?
Faktem je, že v Německu se musí vypnout jen jeden semafor – a není to semafor v Augsburgu, ale v Berlíně (pozn.: semafor se říká německé červeno-žluto- zelené vládě).
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Bavorské město Augsburg zvažuje vypnutí semaforů kvůli nákladům na energii se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden