„Západ pašuje teroristy z ISIS na Ukrajinu,“ říká syrský velvyslanec v Moskvě
RSS

„Západ pašuje teroristy z ISIS na Ukrajinu,“ říká syrský velvyslanec v Moskvě

Není žádným tajemstvím, že ISIS, podobně jako mnohé další islámské bojůvky, stvořily USA, potažmo NATO. Nejprve byli tito islámští hrdlořezové nazýváni „umírněnou opozicí“ (ať už v Iráku proti Husajnovi nebo v Sýrii proti Asadovi), kterou Západ mohutně vyzbrojil. Později se ukázalo, že jde o nejradikálnější a nejnásilnější islámské fanatiky, jejichž cílem bylo od samého začátku ovládnutí území a nastolení práva šaría.
Nicméně i přesto si USA teroristy vydržují nejen v Sýrii, na územích dlouhodobě okupovaných Tureckem či USA, ale i v Evropě, kam vyráží za džihádem. Právě teroristé z ISIS, kteří si většinou v poklidu žijí na syrském, Tureckem okupovaném území, v posledních letech opět posilují své řady, k čemuž jim dopomohli právě Turci tím, že z kurdských vězení osvobodili tisíce islámských radikálů z ISIS. Ti se často přesunuli právě na toto okupované území. Nemalá část se samozřejmě vydala do Evropy.
Syrský velvyslanec v Moskvě nyní potvrzuje, že džihádisté z ISIS jsou  převáženi na Ukrajinu, kde mají zřejmě nahradit ukrajinské vojáky, kteří se stále častěji odmítají stát potravou pro děla.
Upozorňuji zejména různé cenzory, že text níže je vyjádřením názorů syrského velvyslance nebo syrské vlády, jde tak o takřka doslovnou reprodukci těchto výroků, s nimiž se můžete i nemusíte ztotožnit. Rozhoně se nejedná o schvalování jakéhokoli násilí…
Syrský velvyslanec v Moskvě Rijád Haddád vysvětlil, že spojenci Západu, jako je Turecko, přesouvají teroristy z různých teroristických skupin jako ISIS a Hai’at Tahrir al-Sham (HTS) ze severosyrské provincie Idlib na Ukrajinu, aby tam pokračovali v boji proti Rusku. 
„Nedivíme se, že USA, Západ obecně a Turecko přesouvají bojovníky z teroristických organizací IS a Džabhat al-Nusra ze syrské provincie Idlib na Ukrajinu,“ řekl Haddád.
„Takové kroky by nyní proměnily Ukrajinu v centrum – vedle různých žoldáckých armád – také pro teroristy. To by zase mělo negativní důsledky pro bezpečnost na celém světě.“
Haddad také dodal, že „takové teroristické skupiny, bez ohledu na jejich název, jsou Západem používány  k nemilosrdnému utlačování a ‚manipulaci‘ s mírumilovnými národy“.
Šéf tiskového oddělení ruské zahraniční rozvědky (SWR) Sergej Ivanov již dříve uvedl, že Spojené státy aktivně rekrutují bojovníky IS, aby je použili jako žoldáky v bojích na Ukrajině.
Syrský velvyslanec také poznamenal, že Damašek plně podpoří ruskou vojenskou operaci na Ukrajině.
„Chtěl bych zdůraznit, že Sýrie plně podporuje ruskou vojenskou operaci na Ukrajině zaměřenou na ochranu ruské národní bezpečnosti, suverenity a územní celistvosti před žoldáky a neonacisty, kteří se do této východoevropské země hrnuli ze všech koutů světa,“ řekl Haddád. .
Syrský diplomat dodal, že Moskva čelí řadě hrozeb ze Západu. Jednou z těchto výzev je západní mediální kampaň zaměřená na překrucování pravdy a poškození obrazu Ruska.
Haddád také zmínil ekonomickou blokádu a sankce porušující mezinárodní právo, které západní země již jednostranně uvalily na Sýrii.
„Dnes vidíme, že západní země uvalily úplně stejné sankce na Rusko a jeho národy. Sýrie a Rusko spojily síly v boji proti západní hegemonii vedené USA,“ řekl syrský velvyslanec v Moskvě.
USA a EU v posledních letech uvalily na Sýrii sankce a zmrazily státní aktiva i majetek stovek firem a jednotlivců. V roce 2020 vstoupil v platnost druhý soubor amerických sankcí jako součást takzvaného „Caesarova zákona“, který v prosinci 2019 podepsal bývalý prezident Donald Trump.
Jednostranné sankce byly uvaleny v době, kdy syrská vláda dokázala znovu dobýt některá zjevně ztracená území v Sýrii.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek „Západ pašuje teroristy z ISIS na Ukrajinu,“ říká syrský velvyslanec v Moskvě se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden