Přesně podle partesu Velkého resetu: Vedle smrtících cen za energie vyvolat hladomor. V Holandsku chce vláda vybít farmářům dobytek. Zablokují zemědělci celou zemi? Inspirace z Kanady: Přidají se kamioňáci? U nás opět bez odporu?
RSS

Přesně podle partesu Velkého resetu: Vedle smrtících cen za energie vyvolat hladomor. V Holandsku chce vláda vybít farmářům dobytek. Zablokují zemědělci celou zemi? Inspirace z Kanady: Přidají se kamioňáci? U nás opět bez odporu?


PAVEL KOPECKÝ  přináší zprávy z Holandska, kde se mezi místními farmáři rodí protestní hnutí podobné francouzským žlutým vestám či kanadským řidičům kamiónů v reakci na vražednou zemědělskou politiku EU

Naši zemědělci jsou v existenčním ohrožení – a Fialova vláda se je snaží ještě více potopit pod hladinu. Míří hlavně na velké zemědělské podniky – základ naší potenciální (opětovné) potravinové soběstačnosti. Jednak si tím na cizí účet řeší svou pubertální nenávist k Andreji Babišovi (a jeho Agrofertu), jednak tím signalizuje svým zahraničním protektorům, že mnohé české a moravské zemědělské farmy (a půda) budou pro ně již brzy za hubičku na prodej.
Zelené šílenství Bruselu, děsivé ceny pohonných hmot a obecně energetická chudoba – jako naše domácí specialita – pak budou posledním hřebíčkem do rakve našeho kdysi docela kvetoucího zemědělství – včetně časů před převratem. Přesto kromě „nesmělé“ jarní demonstrace v Praze se nic podstatného zatím neděje. Zemědělci jako by „opisovali“ všeobecnou apatii, která se zmocňuje většiny společnosti – chudoba nechudoba.

Dodavatel plynu dle představ ministra Jurečky
Není to tak ale všude. A je možné, že teprve až „na západě“ vypukne povstání proti vládám dirigovaným z Bruselu a z Washingtonu, my se „statečně“ přidáme. A za naší západní hranicí to skutečně již začíná, prázdniny neprázdniny. O tom, co se děje aktuálně v (tradičně klidném a nebouřícím se) Holandsku, kde tamní papaláši zjevně překročili všechny myslitelné meze.
Blokáda – právě na americký Svátek nezávislosti
Jak již víte, tak Holandsko najelo na boj s uhlíkem s ohromnou razancí a jde na to přes likvidaci tamních zemědělců. A to v zemi, která je přímo jakýmsi symbolem farmaření, neboť všudypřítomná pasoucí se stáda krav jsou již dlouholetým koloritem, bez něhož by Holandsko již nebylo Holandskem.
Zemědělci, jejichž rodiny farmaří na své vlastní půdě již po staletí, se náhle stávají obětí vyvlastňování. A to vše ve jménu zvráceného klimatického náboženství. Pro Holanďany jde o mnohem víc, než jen o ztrátu obživy. To jistě chápeme i my, kdo jsme v této zemi někdy žili.
Farmáři  zablokovali  německo-nizozemskou hranici  tisíci traktorů  na protest proti kontroverzní politice vlády ohledně dusíku. Větší celostátní protesty jsou plánovány na 4. července.
Nizozemští farmáři  demonstrovali  s hnojem pohozeným před několika veřejnými budovami poté, co politici odhlasovali návrhy na snížení emisí škodlivých znečišťujících látek. Tento plán by mohl donutit zemědělce, aby omezili množství dobytka nebo přestali pracovat úplně, přičemž již nyní se objevují první případy vyvlastňování zemědělské půdy. Vláda premiéra Marka Rutteho říká, že emise oxidů dusíku a čpavku produkované hospodářskými zvířaty v blízkosti přírodních oblastí musí být drasticky sníženy. Tyto oblasti jsou součástí sítě chráněných stanovišť pro ohrožené rostliny a živočichy, které se nachází po celé EU.
Likvidace v zájmu korporací
V zásadě jsme svědky dalšího kroku vedoucího k likvidaci podnikání ze strany EU, která tak koná od svého založení pomalu, ale nepřetržitě: Malé a střední podniky se stávají ztrátovými a jsou hnány ke krachu nebo přinejmenším k zániku kvůli stále větším požadavkům. To vše se děje v zájmu velkých korporací, které ve skutečnosti EU řídí.
Celkově má být podle vlády do roku 2030 eliminováno plných 50 procent emisí oxidů dusíku a amoniaku v zemi. To by ale zasadilo smrtelnou ránu zemědělství v Nizozemsku.
Poučení od Kanaďanů: Spojme se!
Tisíce nizozemských farmářů protestovaly proti klimatické politice, kterou prosazuje Světové ekonomické fórum (WEF), jehož přisluhovači také sedí v nizozemské vládě. Fotografie ukazují tisíce kamionů blokujících německo-nizozemskou hranici. Novinář Keean Bexte zveřejnil video na Twitteru a napsal: „Farmáři, kteří se poučili od kanadských demonstrantů za svobodu, v současné době blokují hranici mezi Nizozemskem a Německem traktory, aby protestovali proti klimatické politice své vlády a WEF.“
Nizozemští farmáři pokračují v demonstracích proti vládní klimatické politice, která připraví mnoho farmářů o živobytí. Organizátoři na Telegramu plánují na 4. července protesty, které podle nich zablokují celé Nizozemsko. Ve svém poselství vyzývají dotčené farmáře a občany, aby zorganizovali své vlastní regionální akce s cílem uzavřít všechna centra pro distribuci potravin a všechny velké znečišťovatele, dokud vláda nezmění své plány.
Likvidovaní zemědělci chtějí protestovat na mnoha letištích v zemi, zmínili zejména amsterdamský Schiphol a Eindhoven. Výzva k podpoře protestu 4. července také přišla od velké skupiny řidičů kamionů, což naznačuje, že i mnozí kamioňáci v Nizozemsku cítí solidaritu s farmáři. Protože i jich se týkají zničující emisní plány.
Podvolí se vláda podvolí tlaku zemědělců, autodopravců, rybářů a jiných dotčených profesí, nebo bude pokračovat ve své destruktivní agendě a ohrozí tím i potravinovou bezpečnost Nizozemska?
Výsledek bude zajímavý i pro nás.
Nebo ne?
Zdroj


Nejčtenější za týden