Královi Charlesovi byla diagnostikována rakovina
RSS

Královi Charlesovi byla diagnostikována rakovina


VELKÁ BRITÁNIE: Tato zpráva přichází týden poté, co byli princezna Kate i král Charles III. po individuálních zákrocích propuštěni ze soukromé londýnské kliniky. (Foto: Flickr)









Pětasedmdesátiletému králi Karlovi III. byla diagnostikována rakovina, oznámil Buckinghamský palác v pondělním prohlášení.



„Během nedávného králova nemocničního zákroku kvůli nezhoubnému zvětšení prostaty byl zaznamenán samostatný problém, který vzbuzuje obavy,“ uvádí se v prohlášení zaslaném e-mailem. „Následné diagnostické testy identifikovaly formu rakoviny.“




„Bezohledný“ král Charles „trvale vyhostí“ prince Harryho

Buckinghamský palác neupřesnil, jaká forma rakoviny byla diagnostikována ani v jakém stadiu se nacházela.



Zpráva přichází týden poté, co byli Kate i král Charles po jednotlivých zákrocích propuštěni ze soukromé londýnské kliniky. Král podstoupil „nápravný zákrok“ kvůli zvětšené prostatě, zatímco 42letá Kate podstoupila 17. ledna blíže nespecifikovanou operaci břicha kvůli blíže neurčenému zákroku.



„Jeho Veličenstvo dnes zahájilo plán pravidelných léčebných procedur, během nichž mu lékaři doporučili odložit povinnosti na veřejnosti,“ dodalo prohlášení.




Král Karel III. se při podpisu prohlášení rozčiloval

Král Charles nastoupil na trůn loni v květnu při korunovačním obřadu několik měsíců po smrti své matky, královny Alžběty II. Alžběta vládla až do své smrti ve věku 96 let v září 2022. Se 70 lety na trůně byla nejdéle vládnoucím britským panovníkem.



Kate se mezitím stále zotavuje, ale její manžel princ William se chystá vrátit ke svým královským povinnostem tím, že se ve středu zúčastní charitativního galavečera londýnské letecké záchranné služby.



Kensingtonský palác již dříve uvedl, že princezna z Walesu se pravděpodobně nevrátí ke svým královským povinnostem před Velikonocemi, které letos připadají na 31. března. Datum králova návratu k povinnostem nebylo upřesněno.



Zdroj: nbcnews.com




Smrtka na korunovaci Krále III.? Už i mainstreamová média si všímají

Článek Královi Charlesovi byla diagnostikována rakovina se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden