Hon na čarodějnice v moderním hávu
RSS

Hon na čarodějnice v moderním hávu


Když jsem si nedávno šla zkontrolovat e-mail na Seznamu, koutkem oka jsem zahlédla nějaký článek, kde se v titulku psalo něco o údajné dezinformátorce, která posílá řetězovými e-maily konspirační teorie.
Nicméně již nějakou dobu se v zájmu ochrany vlastního duševního zdraví snažím na články těchto propagandistů – nejspíš ne náhodou přímých následovníků Rudého práva – neklikat a nečíst je.
Každopádně však Rudé právo, jaké si pamatuji z let období tzv. „normalizace,“ kdy jsme jej museli povinně analyzovat v hodinách občanské nauky na střední škole, již tehdejší propagandou a tendenčností nesahá tomuto plátku ani po kotníky.
Na Seznamu či Novinkách tedy čtu články jen výjimečně, pravidelně tam sleduji pouze rubriku s předpovědí počasí. Jak jsem uvedla již výše: nemám na to žaludek, ale vlastně ani čas.
Protože jsem zaznamenala, že hony na lidi s opačným názorem jsou na tomto médiu poměrně obvyklé, tak jsem se rozhodla, že ani tentokrát článek nerozkliknu.
Nicméně vzhledem k tomu, že se snažím čtenářům přiblížit zejména politiku v zemích, kterým je ta naše přímo podřízena, případně přímo v centru všeho zla, Bruselu, nemám čas se již příliš zabývat ani dalšími českými médii.
Poněkud se zpožděním  jsem tedy narazila na informaci o tom, že eurosoudruzi ze Seznamu, který má ve zdejší anketě nejhorších propagandistů „čestnou“ stříbrnou medaili hned za ČT, zcela neohlášeně navštívili blogerku Nikolu Bornovou.
Tu si pamatuji ještě z dob, kdy jsem psala na dnes již neexistující blog Vox populi, odkud se pak dostávaly některé články i na Pravý prostor, kde byly k vidění i její články a občas jsme se tam potkaly i v diskuzi.
Jde o mladou, velmi inteligentní slečnu – na rozdíl od slípek, které mají v redakci Seznamu jediný úkol: prosadit „ty správné“ názory a lidi  a pohanět „ty špatné.“
Bylo mi jasné, že muselo jít o skutečný „hon na čarodějnice,“ navíc podpořený vrchním cenzorem. To vše kvůli článku o masovém střelci, kde se oblíbená blogerka „příliš“ ptala.
Je pravda, že záhy poté, co asi druhý den po hrůzném útoku v Praze vyhlásil Rakušan embargo na jakékoli komentáře stran celé události, mi bylo jasné, že bude lepší se po dvou článcích – minimálně na nějaký čas –  danému tématu vyhnout.
To, že má tato vláda již mnohem víc cenzorských úřadů – včetně různých novodobých estébáků, kteří si dnes říkají „elfové“ – než kolik jich měl minulý režim, jen potvrzuje, že na demokracii si zde dávno už jen hrajeme.
Je jeden povolený názor, ten opačný je cenzurován a pokud někdo překročí hranici, tak je na ní nemilosrdně upálen (samozřejmě myšleno obrazně – to jen pro méně chápavé jedince odkojené mainstreamovou propagandou).
Třeba v podobě přepadovky bez ohlášení a následného zveřejnění článku bez souhlasu dotčené osoby a bez nejmenšího ohledu na ochranu osobních údajů.
Mimochodem, pamatujete si, jak se mainstreamoví eurosoudruzi, zastánci tuhého covidfašismu, vymezovali proti jednání lidí, kteří protestovali před Kubkovým domem kvůli jeho štvaní proti neočkovaným a podpoře nesmyslných restrikcí?
To jim vadilo, ale sami se pak neštítí udělat totéž. A co víc, bez dovolení také zveřejnili video jejího domu, podle kterého si může kdokoli odvážnou blogerku najít.
To, co udělali, je však porušením GDPR, takže by mohl být tento počin velmi jednoduše žalovatelný. A výmluva na to, že Nikola Bornová šíří dezinformace či konspirační teorie, neobstojí.
Pokud si někdo klade otázky, nejde o šíření dezinformací či konspiračních teorií. Každopádně jde o vyjádření názorů. Jenže v dnešní době je povolen jen jednotný názor – a co si máme myslet, nám řekne mainstream.
Jiné to ovšem je, když někdo vypouští například lži o 90% účinnosti takzvaných Covid „vakcín“ Pfizer. To je samozřejmě naprosto v pořádku, i když právě zde jde o klamání v oblasti zdravotní, což je mnohem horší.
Obtěžoval snad někdo za tuto nebo bezpočet jiných lží dotčené redaktory?
Je celkem jasné, že podobné útoky jsou vysloveně na objednávku.
Tito rádoby novináři by se skvěle vyjímali jako porotci při procesech s „podvratnými živly“ v  50. letech nebo jako pobočníci Bobliga při procesech ve Velkých Losinách, neboť i zde byla většina rozsudků účelová a cílem bylo dotčeného zlikvidovat.
Dnes sice nejde přímo o likvidaci fyzickou, ale podobný výpad pár bezesných nocí předem vyhlédnuté oběti jistě přinese.
Nikola i její partnerka budou žít nějakou dobu ve strachu, neboť nikdo neví, jaký šílenec se rozhodne k Seznamem zahájenému „honu na čarodějnice“ přidat.
A to byl zřejmě i cíl redaktorky Seznamu, případně těch, kteří ji velmi dobře platí. A to i z vašich peněz, protože propagandistům EU velmi ráda občas upustí docela tučné „všimné“ za to, že píší přesně tak, jak si eurosoudruzi přejí.
Tito „strážci jediné pravdy“ jsou mnohdy bezpáteřní jedinci, stejně jako ti, které tak vehementně podporují.
Takový Petr Pavel, který vedl místní organizaci KSČ a jako dítě i s rodiči v roce 1968 nadšeně vítal sovětské přátele, se k této sebrance – ať už ve vládě, médiích nebo řadách angažované umělecké úderky – skvěle hodí.
Všichni do jednoho se přizpůsobí jakékoli době a vždy se jako korouhvičky otočí tím směrem, kterým bude foukat. Někteří jsou příliš mladí, ale věřím, že tato „flexibilní povaha“ bude mnohé z nich doprovázet po celý život – bez ohledu na aktuální režim.
V roce 1989 jsem jako mnoho jiných také chodila na demonstrace a cinkala klíči. Tam jsme tehdy žádali pluralitu názorovou i politickou a svobodu slova, tedy přesně to, proti čemu tato sebranka bojuje.
Totalita se nám vrátila tak nějak oklikou a dnes jen lituji, že jsem těmi klíči cinkala. Za to, co tu máme dnes, to rozhodně nebylo.
Nakonec doufám, že celá kauza postupně vyšumí a přebijí ji jiné, třeba ty, které se neustále šíří kolem stávající vlády – od Dozimetru až po Fialovu kampeličku.
Jenže v případě podobných kauz je snaha o jejich bagatelizaci a o to, aby co nejrychleji vyšuměly.
Ovšem jak se říká: všechno zlé je pro něco dobré.
Tento případ tedy alespoň přinese na zajímavý blog Nikoly Bornové více lidí, kteří dosud setrvávali na mainstreamu.
A to možná ve svých důsledcích povede i k pro propagandisty nezamýšlenému důsledku: více lidí se začne probouzet…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Hon na čarodějnice v moderním hávu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden