Uruguay: Soud zastavil očkování proti Covidu u dětí do 13 let!
RSS

Uruguay: Soud zastavil očkování proti Covidu u dětí do 13 let!

Jak jste si zde mohli přečíst už před pár dny, tak Soudce Alejandro Recarey si vyžádal podrobné informace o vakcínách Covid od uruguayských úřadů a společnosti Pfizer v rámci případu Amparo proti očkování dětí. Recareyho nepřesvědčily odpovědi ministerstva zdravotnictví: V Uruguayi proto soud nyní pozastavil očkování proti Covidu pro děti do 13 let. Ministerstvo zdravotnictví se tomu prozatím podřídilo, ale přesto chce rozhodnutí soudu zvrátit a očkování dětí prosadit.
Zpráva zveřejněná na Twitteru včera v 17:49 odkazuje na známé tvrzení, že očkování je účinné a bezpečné, a že je založeno na vědeckých poznatcích. Tato tvrzení však nemohla být prezentována přesvědčivě, tedy nebyly k nim předloženy vůbec žádné relevantní důkazy.
Uruguayské ministerstvo zdravotnictví (MSP) oznámilo, že se hodlá proti rozhodnutí soudce odvolat.

Překlad prohlášení ministerstva:
Ve světle rozhodnutí zástupce soudce Alejandra Recareyho pozastavit očkování proti Covid-19 u populace mladší třinácti (13) let se ministerstvo zdravotnictví rozhodlo řídit se rozhodnutím soudce a odvolat se. Z tohoto důvodu od dnešního dne nebudou vakcíny pro tuto skupinu populace až do odvolání dostupné. Národní očkovací kalendář proti Covid-19 pokračuje a vakcínu mohou dostat osoby starší třinácti (13) let.
Ministerstvo veřejného zdraví v této souvislosti opakuje, že všechna rozhodnutí týkající se očkování v rámci Národního plánu proti koronaviru jsou založena na dostupných vědeckých důkazech podpořených odborností, zkušenostmi a kariérou členů Národní poradní komise pro vakcíny, skupiny GACH a vědeckých komunit, kteří na základě četných studií dospěli k závěru, že podávané vakcíny jsou bezpečné a účinné.
A konečně, vzhledem k aktuálnímu epidemiologickému scénáři, ministerstvo zdůrazňuje význam zachování nefarmakologické péče, a to zejména u populací, které nebyly očkovány nebo nemají ukončený očkovací status.
Tolik ke kauze „Uruguay“. Soud zakázal očkovat děti zřejmě nejen proto, že vláda nedokázala předložit skutečně relevantní důkazy, že jsou tyto preparáty pro děti přínosné, ale také proto, že žalobci – na rozdíl od vlády – dokázali přinést dostatek důkazů škodlivosti genových injekcí pro děti.
Je celkem jasné, že takzvaní „odborníci“, na něž se ministerstvo odvolává, jsou – jako je tomu všude ve světě – v drtivé většině případů osoby různým způsobem zainteresované ve vakcinačním byznysu. V něm pak zřejmě jedou i zástupci uruguayského ministerstva zdravotnictví…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Uruguay: Soud zastavil očkování proti Covidu u dětí do 13 let! se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden