Rozhovor a americkým válečným zajatcem (video)
RSS

Rozhovor a americkým válečným zajatcem (video)

Americký novinář John Mark Dougan již zveřejnil dva rozhovory s britským žoldákem, odsouzeným k smrti. Nyní se mu ozval další žoldák – tentokrát Američan, který je na Ukrajině válečným zajatcem na Donbasu.
Američan řekl, že šel do války kvůli západní propagandě a neměl ponětí, co se vlastně na Donbasu děje. Zdálo se, že voják je skutečně šokován, protože nevěděl, že Ukrajina je osm let v občanské válce a protože je nyní ve vězení v Doněcku a je každý den svědkem toho, jak ukrajinská armáda ostřeluje obytné oblasti v Doněcku dělostřelectvem a raketami, cítí se zrazen a zneužit svou vládou a západními médii.
Mimochodem, takhle to v den rozhovoru vypadalo v Doněcku:
https://www.anti-spiegel.ru/wp-content/uploads/2022/07/donezk-4-6.mp4
 
Zde je rozhovor s Američanem Alexandrem Druekem z Alabamy. Níže vám opět rozhovor zhruba přeložím…

Novinář na úvod upozorňuje na fakt, že Američan se vydal na Ukrajinu jen na základě jednostranné propagandy politiků a mainstreamových médií. Také vyzývá tato média, aby přestala lhát a vyzývat občany, aby jeli bojovat na Ukrajinu. Média a politici posílají tyto lidi do velmi nebezpečné situace.
Novinář opět upozorňuje, že on sám svého krajana nekontaktoval, ale žoldák se mu ozval sám. Ten to záhy potvrzuje.
Drueke byl 12 let u americké armády. Na Ukrajinu se rozhodl vydat poté, co na něho zapůsobila mediální propaganda. Koupil si v polovině dubna letenku do Varšavy, odkud odjel autobusem na Ukrajinu, konkrétně do Lvova.
Když se ho novinář ptá, proč přijel, americký žoldák odpoví, že na základě mediální výzvy. Na Ukrajině byl přidělen do mezinárodní jednotky, kde nejprve podstoupil 11denní výcvik.
Novinář se ho ptá, jak se dostal na území Donbasu. Údajně se s několika dalšími kamarády snažili jejich pobyt v místě zlegalizovat. Pak se dostali do Kyjeva, kde podepsali smlouvu s ukrajinskou armádou s tím, že nastoupí do konkrétní jednotky.
8. června byli posláni na první misi, která nedopadla příliš dobře, neboť spolu s přítelem Andym padli do zajetí (jde o toho, který je vyobrazen na videu na obrázku vedle něho).
Drueke tvrdí, že na Ukrajině nikdy nebojoval, neboť velmi záhy padl do zajetí. Soud s ním zatím neproběhl, on sám se snaží zkontaktovat s americkou vládou (pozn.: další, co údajně nikoho nezabíjel a nyní má strach z trestu smrti).
Novinář se pak ptá, zda si Drueke nemyslí, že by mohli být američtí vojáci vyměněni za Assange. Údajně již tato nabídka měla být na stole, Američan však netuší, zda je to pro americkou vládu akceptovatelné. Pak se ještě baví o možnosti této výměny s tím, že by byli západní žoldáci vyměněni za Assange, který má velmi cenné informace, zajímavé i pro Rusko. V USA mu hrozí doživotní trest a Velká Británie již schválila jeho vydání.
Poté se ho novinář ptá na rodinu. Drueke je 2x rozvedený, ale děti nemá. Nicméně říká, že doma má rodiče, bratry, sestry a psa a chce za nimi domů. Říká, že celé dny sedí v cele a přemýšlí, co bude dál s jeho životem. Také říká, že změnil svůj pohled na život.
Novinář se dále ptá, zda voják někdy předtím slyšel o tom, co se již roky děje na Donbase, neboť mnoho lidí na Západě to netuší. Drueke odpovídá, že to netušil.
Dále se novinář Drueka ptá, zda se již bavil s lidmi z Donbasu a ví, co se tam děje. Američan říká, že o tom slyšel hlavně od některých vojáků a zná jejich názory. Také zmiňuje, že po dobu, co je ve vězení na Donbase, neustále slyší exploze, takže mu dochází, co se tam děje. Říká, že ví, že tam je již nějakou dobu občanská válka za nezávislost.
Poté se omlouvá, že nevěděl, co se v místě děje.
Dále se novinář ptá, zda slyšel na Západě o tom, že Rusové jsou slabí, neorganizovaní a mají špatnou morálku. Drueke říká, že to se na Západě skutečně tvrdí, ale když se vzdal a upadl do zajetí, tak nic podobného nezaznamenal. Pak také dokonce říká, že někteří z těchto vojáků na Donbase se s ním spřátelili, že nic podobného neočekával.
Novinář, který žije již 6 let v Moskvě, potvrzuje, že má s tamními lidmi podobnou zkušenost.
Pak se zmíní o tom, že byl vzat do zajetí spolu s jeho přítelem – kamarádem Andym. Novinář se ptá, zda jsou v kontaktu. Drueke odpoví, že jsou vězněni každý zvlášť, ale několikrát se viděli.
Nakonec se novinář ptá, jaký vzkaz chce Drueke poslat všem, kdo by se také chtěli vydat bojovat na Ukrajinu. Ten odpoví, že než se tak rozhodnou, tak by se měli mnohem lépe informovat než on. On sám říká, že se pokoušel najít i jiné informace, než ty z oficiálních médií, ale najít se tehdy nic nedalo.
Nakonec se novinář dohodl, že si s Druekem někdy znovu promluví. Ten souhlasil s tím, že má povolený jeden telefonát každý druhý den. Novinář, který brzy plánuje cestu do Doněcka, nakonec slibuje, že by udělali rozhovor na místě.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Rozhovor a americkým válečným zajatcem (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden