Biden prodal 1 milion barelů ze strategických ropných rezerv čínské firmě
RSS

Biden prodal 1 milion barelů ze strategických ropných rezerv čínské firmě

V dnešním vydání „všeho, z čeho obviňovali Trumpa“ , Washington Free Beacon uvádí, že Bidenova administrativa prodala zhruba 1 milion barelů ze strategické ropné rezervy čínskému státem kontrolovanému plynárenskému gigantu, v němž měl Hunter Biden podíl ještě v roce 2015. (Foto: Youtube)







Jak píše Hannah Nightingaleová z The Post Millennial :



Ve středu agentura Reuters odhalila , že více než pět milionů barelů ropy, které měly být využity v USA ke snížení prudce rostoucích cen u pump, bylo místo toho odesláno do evropských zemí, Indie a také do Číny.



V dubnu Bidenova administrativa oznámila, že 950 000 barelů strategických ropných rezerv bude prodáno společnosti Unipec, obchodnímu oddělení China Petrochemical Corporation. Tato společnost, dříve známá jako Sinopec, je podle Washington Free Beacon plně vlastněna čínskou vládou.



Prodej těchto barelů, stejně jako dalších v rámci prodeje celkem 30 milionů barelů, „podpoří americké spotřebitele a světovou ekonomiku v reakci na vyvolanou válku Vladimira Putina proti Ukrajině“ , uvedlo ministerstvo energetiky ve svém prohlášení, a také „vyřeší bolest, kterou Američané pociťují u pump v důsledku Putinova zvýšení cen, a pomůže snížit náklady na energie“.



V rozhovoru pro Washington Free Beacon zakladatel organizace Power the Future Daniel Turner Bidenovu administrativu odsoudil za to, že prodává „suroviny komunistickým Číňanům, aby je použili, jak chtějí“.



„Byli jsme ujišťováni, že Biden tuto ropu uvolňuje do Ameriky, aby mohla být zpracována na benzín a snížila ceny u pump. Takže hned zkraje Američanům prostě lžou,“ řekl Turner listu Washington Free Beacon. „To, co říkají, že udělali, a to, co udělali, spolu ani vzdáleně nesouvisí.“



Turner poznamenal, že rozhodnutí o prodeji společnosti Unipec zdůrazňuje „vztah Bidenovy rodiny s Čínou“.



V roce 2015 koupila soukromá kapitálová společnost, jejímž spoluzakladatelem je Hunter Biden, podíl v Sinopec Marketing v hodnotě 1,7 miliardy dolarů.



Podle Washington Free Beacon „Sinopec pokračoval v jednáních o koupi Gazpromu v březnu, měsíc poté, co Bidenova administrativa uvalila na ruského plynárenského giganta sankce“.



Kromě toho Unipec prohlásil, že po splnění „dodávek, které dorazily v březnu a měly dorazit v dubnu“ , už „nebude kupovat žádnou další ruskou ropu“ , ale podle agentury Bloomberg vyšlo najevo, že v květnu společnost „výrazně zvýšila počet najatých tankerů na přepravu klíčové ropy z východního Ruska“.



Zdroj: bloomberg.com
Článek Biden prodal 1 milion barelů ze strategických ropných rezerv čínské firmě se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden