Bez Maďarska by Evropa už byla ztracená, říká rakouský europoslanec
RSS

Bez Maďarska by Evropa už byla ztracená, říká rakouský europoslanec

 Náhledový obrázek: Evropští zákonodárci hlasují v Europarlamentu 6. července 2022 ve východo-francouzském Štrasburku. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
„Zvláště v těchto turbulentních časech musí ti tzv. ‚malí‘ držet pohromadě, aby se postavili těm velkým,“ říká rakouský europoslanec Harald Vilimsky.
Evropu zajímá více genderová ideologie a blahobyt ilegálních imigrantů než problémy jejích vlastních občanů, řekl v interview maďarskému deníku Magyar Hírlap europoslanec rakouské Strany svobodných Harald Vilimsky.
„Potýkáme se s čím dál více zideologizovanou EU, kterou zajímá více genderová ideologie a blahobyt imigrantů než jejich vlastních občanů. Rovněž se musíme potýkat s ohromnou ekonomickou a energetickou krizí, na níž Evropská unie jako odpověď nabízí pouze svoji zelenou propagandu, tím ale nezaplatí účty občanů a v zimě jim nezatopí,“ říká Vilimsky.
Rovněž řekl, že členské státy by se měly všemi prostředky postavit tlaku Evropské komise na zrušení konsensu v rozhodovacím procesu a na jeho nahrazení rozhodnutím většiny.
„Udržet na úrovni Evropské rady jednohlasné přijímání rozhodnutí je extrémně důležité, stejně jako stojíme za spoluprací s našimi sousedy, především s Maďarskem; zvláště v těchto turbulentních časech musí ti tzv. ‚malí‘ držet pohromadě, aby se postavili těm velkým. To znamená, že musíme proti možnému superstátu EU jednat koordinovaně a k udržení národního státu přistupovat jako k nejvyšší prioritě,“ řekl.
Vlimsky dále řekl, že od vzestupu Kultury vítačů roku 2015 po celé Evropě narůstá násilí imigrantů a byl to jen ministerský předseda Viktor Orbán, který tomu od prvního dne odporoval.

Rakouský europoslanec Harald Vilimsky (FPÖ). (Source: European Parliament)
„Tento trend v podstatě trvá už od roku 2015. A je to Vitkor Orbán a Maďarsko, kdo proti té tzv. Vítačské kultuře bojuje od samého počátku, kvůli čemuž proti němu bojují příznivci centralizace Unie. Vídáme, jak se dějí velice znepokojivé scény, zvláště v Západní Evropě, tam se na plážích rvou davy mladíků nebo tam obtěžují ženy. Je nepřijatelné, aby museli rodilí občané v takových podmínkách trpět jen kvůli nezodpovědným politikám EU a některých Západoevropských vlád, zvláště těch levicových nebo těch samozvaně prohlašovaných za občanské vlády,“ říkal Vilimsky.
Rovněž tvrdil, že Maďarsko je v současnosti hlavní baštou obrany tradiční Evropy a jejích hodnot.
„Maďarsko se rozhodně staví proti ilegální migraci. Evropa by bez Maďarska nejspíš už byla dávno ztracená. A tato malá země by rovněž mohla sehrát ústřední roli při sjednocování konzervativních a vlasteneckých stran na evropské úrovni tak, abychom mohli proti tomuto šílenství postupovat společně,“ řekl Vilimsky.
„Viktor Orbán by se mohl stát tváří nového, čerstvě konzervativně patriotického hnutí. Mohl by přesvědčit i mnoho konzervativních a křesťanskosociálních stran, které na evropské úrovni nechtějí spolupracovat se stranami jako FPÖ, a raději naplňují levicový program, aby přehodnotily směr svého postupu.“
July 08, 2022
editor:  REMIX NEWS
author:  DENES ALBERT

Orbán slíbil nebrat vážně europolitiky ožebračující maďarské rodiny v reakci na výhružný dopis europoslanců

Orbán promlouvá proti „impériu EU“

Zákaz ruských energií by byl ‚historickým selháním‘, tvrdí Orbán
Zdroj: https://rmx.news/hungary/without-hungary-europe-would-already-be-lost-says-austrian-mep/


Nejčtenější za týden