Palermo už neovládá sicilská mafie, ale severoafrické gangy
RSS

Palermo už neovládá sicilská mafie, ale severoafrické gangy

Sicílie je jedním z míst, kam připlouvají severoafričtí invazisté na cestě do Evropy. Nejeden se pak rozhodne v místě zůstat a živit se kriminální činností v rámci zločineckého gangu. Mnozí z členů těchto gangů jsou samozřejmě v místě ilegálně a nemají ani žádné platné doklady. Pokud jsou nakonec dopadeni, někteří se vydávají za nezletilce, aby si zajistili jen symbolický trest.
V ganzích však působí i Arabové, kteří se již na Sicílii narodili rodičům, kteří přišli většinou z Tuniska nebo Maroka  před delší dobou. Tak jako všude jinde v Evropě je často druhá generace „obohacovačů“, která je již považována za „Evropany“, mnohem násilnější a má výrazně častěji kriminální tendence než jejich rodiče.
Jeden takový gang, který delší dobu řádil v Palermu, byl nyní dopaden.
Italská policie oznámila, že rozbila zločinecký gang zvaný „arabská zóna 90133“, který mezi 7. lednem a 15. červnem provedl sérii násilných útoků v historickém centru Palerma.  Policisté vzali do preventivní vazby celkem 11 osob, šest dospělých a pět nezletilých.  Pět dospělých skončilo ve vězení a jeden v domácím vězení.  U nezletilých byla proti dvěma z nich přijata preventivní opatření a tři byli umístěni do komunitních center mládeže.
Gang páchal násilné útoky rozbitými skleněnými lahvemi a tyčemi, zejména o víkendech, ve starém městě Palerma, kde se obvykle scházejí mladí lidé. V ůči členům gangu byla vznesena obvinění z těžkého napadení, ublížení na zdraví, vyhrožování, kladení odporu proti policistovi mimo službu a loupeže s přitěžujícími okolnostmi. Gang byl známý tím, že své činy zveřejňoval na sociálních sítích včetně TikTok, YouTube a Instagramu pod profilem s názvem „arabzone90133“.  Členové se chlubili, že jejich gang tvoří Severoafričané z Maghrebu, a uvedli, jakou oblast ve městě ovládají.
Jejich severoafrický původ vyzdvihl i náčelník městské policie Leopoldo Laricchia, když řekl: „Skupina, nebo spíše stádo velmi mladých lidí, spolu s některými dospělými, pocházela převážně z Maghrebu a z druhé generace přistěhovalců, z nichž někteří z nich se již v Palermu narodili. Chlubili se kriminálními činy, jako jsou loupeže, krádeže a nevyprovokované útoky, to vše páchané v centru kolem Via Maqueda ve smečkách. Napadali většinou místní mládež, včetně invalidů. K útokům docházelo  od začátku roku až do doby před několika týdny, kdy se na gang zaměřili vyšetřovatelé státní policie.“
„Vehementně tvrdili, že ‚ovládají oblast‘.  Jejich profil na sociální síti má více než 1400 sledujících. Subkultura, která bude pravděpodobně poháněna filmy a seriály oslavujícími zločin, sociální hněv, vyloučení a užívání drog, je pravděpodobně směsí, která žene nejmladší obyvatele naší metropole do zločinu,“ dodává.
Italský list „  Il Moderatore“ uvádí  : „Brutální útoky byly prováděny hlavně o víkendech v centru města, kde se mladí lidé obvykle scházejí. V některých případech bylo ve stejný večer zaznamenáno více násilných incidentů.  Tento modus operandi, v souladu s typickým kriminálním sebezobrazením „gangu“, dal celé skupině větší sebedůvěru při provádění jejich kriminálních činů a projevil svou ráznou autoritu v oblasti prostřednictvím bezprecedentního násilí. Přítomnost zmíněných zločineckých gangů v oblasti během týdnů přispěla k tomu, že mladí Italové pobývající v centru města pociťovali znepokojivé klima strachu a ztrátu pocitu bezpečí.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Palermo už neovládá sicilská mafie, ale severoafrické gangy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden