Rodina v roce 1974 našla záhadnou kouli, dosud nebyl případ objasněn
RSS

Rodina v roce 1974 našla záhadnou kouli, dosud nebyl případ objasněn

Někteří se domnívají, že Betzova záhadná koule, ocelová koule, kterou v roce 1974 našla na svém pozemku rodina z Floridy, je kus mimozemské technologie.







Záhadná koule Betzových je podivný předmět, který rodina Betzových našla v roce 1974 poblíž svého domu na ostrově Fort George na Floridě.



Je to kovová koule, která je o něco menší než bowlingová koule (průměr osm palců), ale o solidních osm kilogramů těžší, než používají i ti nejodolnější profesionální hráči bowlingu (22 kilogramů).





Rodina Betzových uvedla, že koule se sama od sebe pohybovala a vydávala zvuky. Jak souvisí tento překvapivý výstřel na dvorku s konspiračními teoriemi? Je to nějaký druh autonomní dělové koule? Mohlo by se skutečně jednat o kus mimozemské technologie?



Původ



Poté, co v březnu 1974 zničil požár jejich pozemek, našla rodina Betzových na dvoře bizarní kovovou kouli a domnívala se, že se jedná o historickou dělovou kouli z dob renesančních španělských kolonizátorů Floridy, vysvětluje podcast Skeptoid.



Koule však byla čistá, bez koroze a lesklá. Zbraně ve španělském koloniálním období, které je od floridských misionářů pro začátek nepravděpodobné, by byly ze železa nebo kamene – nikoli z nerezové oceli nebo stříbrného plechu.



Když si rodina kouli odnesla domů, začala se prý chovat sama od sebe. Podle jejich výpovědí se koule sama kutálela, vydávala zvuky a vibrovala.



Z časopisu Wonderful Engineering:



Terry, syn Antoina a [G]erri Betzových, hrál na kytaru a zjistil, že koule reaguje na zvuk kytary a vydává pulzující zvuk, který vyděsil rodinného psa. Ještě podivnější obrat nastal, když seděli na podlaze a kouli k sobě přetáčeli. Když ji poslali jedním směrem, změnila v polovině cesty směr a vrátila se k tomu, kdo ji kutálel.



V rozhovoru pro St. Petersburg Times z dubna 1974 Gerri Betzová uvedla, že když se rodinný pes dostal ke kouli, „začala kňučet a zakrývat si tlapami uši, což jsem ji nikdy předtím neviděla dělat“.



Rodina Betzových měla podezření, že na kouli působí sluneční záření, což mohl být důvod, proč se údajně „ intenzivně pohybovala“ , když jasně svítilo slunce, jak uvádí Wonderful Engineering. Nakonec se ke kouli dostala americká armáda, aby ji analyzovala a získala další odpovědi.



Když odborník z výzkumné firmy v Baton Rouge v Louisianě kouli zkoumal, „zjistil, že z ní vycházejí rádiové vlny a že kolem ní je magnetické pole,“ uvedla Gerri Betzová pro deník St Petersburg Times. Poté kouli analyzovalo americké námořnictvo na námořní letecké stanici v Jacksonville. Mluvčí námořnictva řekl listu St Petersburg Times, že první pokusy námořnictva s rentgenem selhaly, protože jeho „přístroj nebyl dostatečně silný, aby pronikl ocelí, ale dva následující testy ukázaly obsah zeměkoule“.



„Nevím, kdo ji vyrobil,“ řekl mluvčí, „ale tvrdím, že pochází ze Země. Víme, že to není výbušnina a nepředstavuje žádné nebezpečí.“



Rodina Betzových poté poslala kouli ke zkoumání astronomovi a renomovanému ufologovi J. Allenu Hynkovi, ale i on se podle The Jaxson shodl na tom, že objekt byl vyroben člověkem.



Zdroj: popularmechanics.com
Článek Rodina v roce 1974 našla záhadnou kouli, dosud nebyl případ objasněn se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden