Trudeau nabízí Kanaďanům pobídky, aby odvrátili jejich pozornost od inflace způsobené uhlíkovými daněmi
RSS

Trudeau nabízí Kanaďanům pobídky, aby odvrátili jejich pozornost od inflace způsobené uhlíkovými daněmi

Vzhledem k tomu, že stagflace se stává stále větším problémem nejen pro Američany, ale i pro Kanaďany, ustupují zbožné řeči klimatických alarmistů o přednostech uhlíkových daní do pozadí před oprávněnějšími ekonomickými obavami. (Foto: Flickr)







Nikoho nezajímá uhlíkové „znečištění“ , když sotva uživí a ubytuje svou rodinu.




Kanada chce zakázat držení ručních zbraní
Všude na světě sílí volání po levnějších energetických alternativách. Všechny západní země prosazují více uhelné a jaderné energie, protože ceny ropy rostou. Současně dochází k explozi cen potravin a dalších nezbytných produktů, jakou jsme za posledních 40 let nezažili.



Není však divu, že mnozí ekologové a politické elity ohlašují inflaci jako ideální příležitost k prosazení nové zelené agendy podobně jako Green New Deal. S rostoucími cenami lze zavést uhlíkové daně pro různá průmyslová odvětví a rodiny a veřejnost nebude vědět, jaké procento inflace je způsobeno znehodnocením měny, problémy v dodavatelském řetězci nebo uměle zavedenými náklady na emise uhlíku.




Neuvěřitelné autentické svědectví od Češky, co se aktuálně děje v Kanadě
Pokud jsou ceny již nyní vysoké, pak si snad obyvatelstvo zvykne na nižší životní úroveň, která bude nevyhnutelně spojena s kontrolou emisí uhlíku?



Kanadský premiér Justin Trudeau zavádí nepříliš novátorské řešení případného odporu veřejnosti, a to zavedením slev na uhlíkové dani neboli uhlíkových šeků, které budou určité rodiny dostávat čtyřikrát ročně. Rodiny s nižšími příjmy a dvěma dětmi budou dostávat až 745 dolarů ročně v závislosti na provincii, ve které žijí. Toto opatření se zřejmě velmi podobá „inflačním šekům“ , které nabídl kalifornský guvernér Gavin Newsom v souvislosti s drtivým růstem cen.




„Ty komunistický šmejde!“ Naštvaní kanadští občané potkali premiéra Trudeaua
Tyto daňové pobídky jsou samozřejmě mizivé ve srovnání s celkovými náklady na kontrolu emisí uhlíku a dopady, které budou mít na peněženky lidí. 745 dolarů za rok ani zdaleka nestačí na to, aby kompenzovaly vyšší náklady na potraviny, natož na rostoucí ceny dalších nezbytných produktů.



Budou Kanaďané podvedeni zbytky z rozsáhlého vládního daňového stolu? Doufejme, že ne. Kanadská vláda tvrdí, že díky motivačním platbám si 80 % rodin finančně polepší ve srovnání s tím, co zaplatí na uhlíkových daních. Parlamentní úředník pro rozpočet však tvrdí, že když se vezme v úvahu celkový dopad Trudeauovy uhlíkové daně na ekonomiku, 60 % rodin na tom bude hůře. To je pravděpodobně ještě velkorysé.




„Vím, že se těšíte na vakcínu, jakmile vám bude pět let,“ řekl dětem Trudeau
Mějte na paměti, že uhlíková daň je prosazována ve jménu zastavení globálního oteplování, které, jak přiznává i NOAA, vedlo v minulém století ke zvýšení globálních teplot pouze o 1 stupeň Celsia. Letos v květnu NOAA uvedla, že globální teploty byly pouze o 0,77 °C vyšší než průměr. Průměr je odvozen z neuvěřitelně krátkého teplotního záznamu, který oficiálně začíná v 80. letech 19. století. Přesto se má veřejnost bavit vizemi ekologické katastrofy a volat po zdanění vzduchu, který dýcháme?



Zdroj: zerohedge.com
Článek Trudeau nabízí Kanaďanům pobídky, aby odvrátili jejich pozornost od inflace způsobené uhlíkovými daněmi se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden