Miliony Kanaďanů nemohou používat debetní karty kvůli „celostátnímu výpadku internetu“
RSS

Miliony Kanaďanů nemohou používat debetní karty kvůli „celostátnímu výpadku internetu“

Kanadská společnost Rogers Communications Inc. v pátek ráno oznámila rozsáhlé výpadky sítě, které postihly finanční instituce, vládní agentury, orgány činné v trestním řízení, podniky a zákazníky bezdrátových telefonů a domácího internetu. (Foto: Flickr)







„Jsme si vědomi problémů, které v současné době ovlivňují naše sítě, a naše týmy jsou plně zapojeny do řešení problému v co nejkratší době,“ uvedla společnost Rogers se sídlem v Torontu na Twitteru.



Zákazníci byli na společnost Rogers velmi rozzlobeni a na tweet reagovali slovy:



„400 dolarů měsíčně za služby, které ani nemůžu používat. Tahle společnost je a vždycky bude f**king joke,“ uvedl jeden člověk.



Jiná osoba uvedla: „Pro mé americké příznivce: Kanada má v celé zemi pouze dvě společnosti s telekomunikační infrastrukturou a jedna z nich v současné době trpí úplným celostátním výpadkem.“



Podle WSJ zákazníci společnosti Rogers poprvé hlásili výpadky kolem 04:00 SELČ. Policie v Ottawě a Torontu varovala obyvatele před problémy se spojením s tísňovou linkou 9-1-1.




V Německu hlásí nedostatek hotovosti a přijímají pouze platební karty
„Výpadek, který se zdá být větší než ten loňský, jenž z velké části postihl zákazníky, přichází v době, kdy se Rogers snaží převzít konkurenční společnost Shaw Communications,“ poznamenává agentura Reuters.



Značné problémy měla také kanadská služba elektronických převodů Interac, která kolem 10:35 SEČ na Twitteru informovala o „celostátních výpadcích Rogersu“ , což mělo dopad na transakce debetními kartami na internetu a u pokladen.



„To má dopad na INTERAC Debit a INTERAC eTransfer. INTERAC Debit je v současné době nedostupný online a na pokladnách,“ uvedla společnost Interac na Twitteru.



Kanadská mezibankovní síť rovněž uvedla: „Služby INTERAC e-Transfer jsou u většiny finančních institucí nedostupné, což má dopad na možnost odesílat a přijímat platby. Čekáme na aktuální informace od společnosti Rogers ohledně jejich řešení.“



Mluvčí Royal Bank of Canada sdělila WSJ, že rozsáhlý výpadek internetu ovlivňuje některé služby jejího věřitele v celé zemi.



Údaje společnosti NetBlocks v reálném čase potvrdily „velkou internetovou odvahu“ v celé Kanadě, kde dnes ráno „národní konektivita klesla na 75 % běžné úrovně“.



Další internetová stránka pro řešení problémů s internetem ukazuje, že od časných ranních hodin dochází k výraznému poklesu online provozu.



Zatím není známo, co tento masivní výpadek způsobilo.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Miliony Kanaďanů nemohou používat debetní karty kvůli „celostátnímu výpadku internetu“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden