Orwell 1984 je v USA: Ministerstvo pravdy zahájilo činnost
RSS

Orwell 1984 je v USA: Ministerstvo pravdy zahájilo činnost

V USA byla právě vytvořena „Rada pro řízení dezinformací“, kterou bude řídit ministerstvo vnitřní bezpečnosti. Jejím hlavním cílem bude „dohlížet“ na to, co je považováno za „nepravdivou informaci“ nebo „dezinformaci“. (Foto: Flickr)







Zatím nebylo objasněno, co bude tato kontrola znamenat, ale bylo zdůrazněno, že za vytvořením této nové správní rady pro dezinformace bude stát celá síla DHS.



Ministr DHS Alejandro Mayorkas uvedl, že „cílem je spojit zdroje (DHS) k řešení této hrozby“.



Do čela nového úřadu pro dezinformace byla jako výkonná ředitelka vybrána Nina Jankowiczová.



Nina Jankowiczová



Jankowiczová získala magisterský titul v oboru ruských, euroasijských a východoevropských studií na Georgetown University’s School of Foreign Service. Úplný seznam zaměstnanců Walshovy školy zahraničních služeb na Georgetownské univerzitě naleznete zde.



Někteří ze současných členů fakulty/pracovníků Walshovy školy zahraničních služeb jsou:



Rebecca Katz Shantayanan Devarajan Thomas Banchoff Madeleine Albright Jankowicz v minulosti také spolupracoval s Mezinárodním centrem Woodrowa Wilsona pro vědce (nazývaným také Wilsonův institut), kde působil jako pracovník v oblasti dezinformací . Úplný seznam jejich zaměstnanců naleznete zde.



Mezi současné zaměstnance, vyučující a spolupracovníky Wilsonova institutu patří např:



Cynthia Arnsonová – ředitelka latinskoamerického programu Shihoko Goto – ředitelka pro geoekonomii a indo-pacifické podnikání/zástupkyně ředitele asijského programu Duncan Wood – viceprezident pro strategii a nové iniciativy; hlavní poradce Mexického institutu; dočasný ředitel Globálního evropského programu. Lonnie Bunch III – tajemník Smithsonova institutu Dříve také spolupracovala s ukrajinským ministerstvem zahraničí v rámci Fullbright-Clinton Public Policy Fellowship, kde poskytovala poradenství a dohlížela na programy pro Rusko a Bělorusko v Národním demokratickém institutu.



Kromě své dosavadní pracovní historie je Nina také autorkou dvou knih: Jak prohrát informační válku: Rusko, falešné zprávy a budoucnost konfliktů , která vyšla v roce 2020, a knihy, která vyšla tento měsíc, Jak být ženou online: Jak přežít zneužívání a obtěžování a jak se bránit.



Jak prohrát informační válku



V rámci této knihy Nina hovoří o tom, co se naučila během svého působení na ukrajinském ministerstvu zahraničí a v Bělorusku, když pracovala na boji proti „taktice ruské informační války“. Kniha zkoumá pět různých zemí a politiky, které prosazovaly v boji proti „dezinformacím“ , což je prý boj za „budoucnost občanské diskuse a demokracie a hodnotu pravdy jako takové“.



(Pokud hledáte informace o tom, jak vyhladovět bestii, podívejte se na našeho bezplatného průvodce QUICKSTART Guide).



Jak být ženou online



Nina zde říká, že toxická maskulinita otrávila internet proti ženám, zejména těm, které nejsou bílé. Argumentuje z toho hlediska, že je třeba proti těmto mužům něco udělat, aby nemohli říkat takové věci.



V rozhovoru pro NPR o této knize Nina řekla : „A děsí mě představa, kdyby absolutisté svobody slova ovládli více platforem, jak by to vypadalo pro marginalizované komunity po celém světě…“.



Nina se v rámci rozhovoru dále vyslovila pro přísnější důsledky vůči mužům, kteří na internetu říkají věci, jež jsou považovány za špatné.



„…upřímně řečeno, potřebujeme, aby i naše zákonodárné orgány a orgány činné v trestním řízení dělaly více,“ řekla Nina. Později dodala: „Opravdu jakékoliv vymáhání důsledků proti zneuživatelům by znamenalo velkou změnu, protože část důvodů, proč se to děje právě teď, je, že se lidem, kteří zneužívají, téměř nikdy nic nestane.



Oznámení



Zprávu o nové agentuře podporované daňovými poplatníky zveřejnil Alejandro Mayorkas americké veřejnosti během jednání podvýboru pro rozpočtové prostředky Sněmovny reprezentantů, když se projednával rozpočet ministerstva vnitřní bezpečnosti na rok 2023.



Stalo se tak poté, co se zástupkyně Lauren Underwoodová zeptala Mayorkase, co hodlá dělat v boji proti „dezinformačním kampaním“ zaměřeným na lidi, kteří nejsou běloši.



Lauren Underwoodová



Underwoodová uvedla, že dezinformace nejenže představují „obrovskou hrozbu pro naši vlast“, ale že „zahraniční protivníci se pokoušejí destabilizovat naše volby tím, že se zaměřují na lidi barevné pleti prostřednictvím dezinformačních kampaní“.



Dále dodala : „Novějším trendem, který jsme zaznamenali ve volbách v roce 2020 a již v polovině volebního období v roce 2022, je to, že dezinformace jsou silně zaměřeny na španělsky mluvící voliče, vyvolávají a podněcují konspirační teorie.“



„DHS a jeho složky hrají velkou roli při řešení mýtů a dezinformací ve španělštině a dalších jazycích. Můžete se s námi podělit o to, jaké kroky jste podnikli a jaké máte plány do budoucna, abyste se mýtům a dezinformacím ve španělštině věnovali v rámci celého ministerstva?“



Mayorkasova odpověď byla odhalením DGB



Prozradil nejen, že DGB je v procesu vytváření, ale uvedl , že existuje řada dalších „různých úřadů zapojených do tohoto kritického úsilí“, z nichž jedním je Agentura pro kybernetickou bezpečnost a bezpečnost infrastruktury.



Alejandro Mayorkas



Na vedení nové agentury se kromě Niny Janckowiczové údajně podílejí také Rob Silvers, náměstek ministra pro politiku, a Jennifer Gaskillová.



Zdroj: theorganicprepper.com
Článek Orwell 1984 je v USA: Ministerstvo pravdy zahájilo činnost se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden