V Německu byl odsouzen Maročan, který chystal krvavý útok s mnoha mrtvými a raněnými
RSS

V Německu byl odsouzen Maročan, který chystal krvavý útok s mnoha mrtvými a raněnými

Byla snad jen náhoda, že se podařilo džihádistu, který útok osnoval, dopadnout. V Německu nejde o nijak ojedinělý případ, takže zřejmě je jen otázkou času, než se některému jeho souvěrci úspěšně podaří plány zosnovat. Navíc, pokud by Německo neupozornily americké tajné služby, pravděpodobně by k útoku nakonec skutečně došlo, neboť džihádistickou rodinu německé tajné služby nesledovaly. Stačilo tedy jen velmi málo a Německo by zřejmě již vloni na podzim zažilo nejhorší džihádistický teroristický útok v historii země…
Hamburský hanzovní vrchní zemský soud vynesl velkolepý verdikt: Německý Maročan byl odsouzen k delšímu trestu odnětí svobody za pečlivé plánování smrtícího teroristického  útoku  .
Obžalovaný byl „tikající časovanou bombou“, řekl v pátek předsedající soudce, jehož jméno není z bezpečnostních důvodů v  médiích zmíněno.
Obviněný Maročan s německým občanstvím, kterého Hamburger Abendblatt nazývá „Mahmut C.“ (skutečné jméno – Abdurrahman C. – bylo změněno), naplánoval v mnoha detailech teroristický útok s ničivými následky. Podle jeho plánů měl útok přinést velké množství mrtvých a zraněných, uvedl vrchní krajský soud ve svém verdiktu, který nyní odsoudil 21letého obžalovaného k osmi letům vězení za podrobnou přípravu takového útoku.
Proti rozsudku se však lze odvolat. Obhajoba požadovala maximálně tři roky vězení. U soudu se obžalovaný odmítl k obviněním vyjádřit. Byl usvědčen souborem nezpochybnitelných důkazů. Až do konce neprojevil žádné výčitky svědomí.
S uloženým trestem odnětí svobody dostal „německý Maročan“ dokonce o rok více, než úřad generálního prokurátora zprvu požadoval. Předsedající soudce uvedl, že muslim byl poháněn nepotlačitelnou nenávistí k nevěřícím a lidem jiného vyznání.
Abdurrahman C. chtěl provést svůj útok na 20. výročí útoků z 11. září 2001, které obdivoval.
Předsedkyně Senátu Vrchního zemského soudu prohlásila: „Na svůj plánovaný čin se připravoval na velmi dlouhou. Proto mu nelze udělit mírnější trest pro mladistvé.
Maročan si obstaral materiál pro konstrukci vysoce účinného výbušného zařízení a také se pokusil získat střelnou zbraň s municí a ruční granát přes Darknet.
Během jednání s údajným prodejcem zbraní se obžalovaný ve skutečnosti setkal s tajným vyšetřovatelem z USA, který následně informoval německé policejní orgány.
Tímto způsobem byl Abdurrahman C. zatčen 26. srpna loňského roku, když se pokusil zmocnit se objednaného ručního granátu a ruské pistole Makarov. Skutečnost, že realizace plánů útoku byla bezprostřední, je také prokázána skutečností, že C. rozsáhle zkoumal únikové cesty do Turecka na internetu.
Předsedkyně soudu dále vysvětlila: Živná půda pro radikalizaci s příklonem k násilí a nelidské ideologii Al-Káidy, již vytvořila rodinné prostředí, ve kterém mladý muž vyrůstal.
Otec odsouzených již dlouhodobě následoval džihádisticko-salafistickou ideologii a udržoval kontakty s prostředím teroristické buňky z 11. září.
C. se angažoval v Al-Káidě již jako teenager. Proto si stáhl nespočet souborů, ve kterých byly schvalovány a oslavovány násilné činy proti nevěřícím.
Zabýval se také projevy Usámy bin Ládina, které oslavují útoky. V rozhovorech odsouzený vyjádřil názor, že lidé, kteří urážejí Proroka, musí být zabiti.
V internetové zprávě obžalovaný citoval pasáž, ve které stálo: „Zabijeme vás nevěřící takovým způsobem, že se vám budou otáčet hlavy.“
Džihádista narozený v Hamburku se podle rozsudku soudu rozhodl následovat cestu násilného džihádu prostřednictvím útoku. Sledoval tento cíl s horlivostí. Nic nemělo být ponecháno náhodě.
Otázka, zda rodiče německo-marockého občana  přišli do Německa jako údajní „uprchlíci“, zůstala v rozsudku nezodpovězena. Proč nebyla tato teroristická rodina nikdy vyhoštěna? Proč naopak dostala občanství? Tyto otázky také nebyly u soudu objasněny.
Rozhodně nebylo jasné, do jaké míry tato marocká rodina – údajně „hledající ochranu“ – po mnoho let využívala německou sociální pomoc, kterou denně platí místní daňoví poplatníci.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 3 ] Článek V Německu byl odsouzen Maročan, který chystal krvavý útok s mnoha mrtvými a raněnými se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden