Rakousku údajně dochází ropa – hrozí výjimečný stav
RSS

Rakousku údajně dochází ropa – hrozí výjimečný stav

Každý, kdo umí počítat, musel vědět, že protiruské sankce budou namířeny především proti Evropanům. A to se také nyní zcela jasně potvrzuje. Od samého začátku bylo jasné, že závislost Evropy na ruském zemním plynu je příliš velká na to, aby se mohl bez ruského plynu náhle obejít nejen průmysl, ale také obyvatelstvo. To se zřejmě projeví především od podzimu a pak v zimě. A netýká se to jen zemního plynu.
Z Rakouska nyní přichází informace, která se může dotknout nejen této země, která je pro mnohé z našinců tranzitní zemí při cestě na dovolenou k jižním mořím. Zemi totiž dochází ropa, kterou brala ÖMV do značné míry z Kazachstánu, odkud již přestala proudit. Vláda se podle všeho snažila před lidmi tristní stav tajit a občany uklidňovala, nicméně poslední zprávy z Rakouska tak uklidňující nejsou. Otázka je, jak dlouho potrvá, než se stejné zprávy začnou ozývat i z dalších evropských zemí…
Když dojde ropa, zahýbe to s ekonomikou: pohyb zboží se zastaví, záchranná vozidla již nemohou být provozována, vše stojí na místě. Tato pro někoho nepředstavitelná vize je již realitou například na Srí Lance. Nyní se také Rakousko třese o svoji ropu. Protože se zdá, že protiruské sankce se nyní v dodávkách této životně důležité suroviny pro Evropu vymstí.
Před  třemi dny rakouská vláda a OMV oznámily , že dodávky jsou stabilní.  Prvním čerpacím stanicím však již v té době docházely pohonné hmoty  a tam, kde je nafta stále k dispozici,  ceny explodují . Energetická krize se nyní přelévá z plynu do ropy. V současné době vláda hledá vysvětlení, neví, jak sdělit Rakušanům, že jim hrozí, že jim dojde ropa. Následuje dieselový lockdown?
Příčinou náhlého nedostatku pohonných hmot jsou se vší pravděpodobností  sankce proti Rusku. V posledních dnech Rakouskem například otřásla zpráva, že Rusko odřízlo kazašský ropovod na Západ.
38,9 procenta rakouského dovozu ropy v předchozím roce pocházelo z Kazachstánu. Odříznutím potrubí je eliminována téměř polovina ropy. Pro vládu je obtížné to jakkoli řešit a zároveň je velmi sporné, zda najde alternativy. Již v případě plynu se vrcholní evropští politici z téměř nevysvětlitelných důvodů dlouho drželi mylné představy, že by mohli stávající infrastrukturu plynovodů okamžitě nahradit dovozem zkapalněného zemního plynu z arabských států – bez jakékoli existující, odpovídající obchodní, dopravní a skladovací infrastruktury.
Po měsících appeasementu přiznali, že to není možné.  Nyní se rakouští a němečtí ministři životního prostředí zelených chtějí zaměřit na reaktivaci uhelných elektráren.  – Jakou alternativu však chtějí najít pro palivo a topný olej?
Mezitím Harald Mahrer, prezident rakouské Obchodní komory, již neprojevuje žádné pochopení pro zničení rakouské ekonomiky ve jménu „ideologického boje proti Rusku.“ Přestože Harald Mahrer patří do kancléřovy strany ÖVP, je hluboce znepokojen. Jeho trpělivost s „politikou“ skončila,  prozradil dokonce na mainstreamu .  Mahrer ostře kritizuje  sankce: „V Rakousku politici zapomněli říci obyvatelstvu, jaká je cena za tyto sankce.“
K uvedeným zprávám z Rakouska jen dodávám, že totéž se samozřejmě může týkat také nás. A o tom, jaké dalekosáhlé důsledky budou sankce mít, museli politici od samého začátku vědět. Ovšem sankce jsou – spolu se zeleným údělem EU – ideálním způsobem, jak zlikvidovat evropskou ekonomiku a udělat z Evropy rozvojový svět. A o to jde přece v rámci plnění plánů Velkého resetu především…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Rakousku údajně dochází ropa – hrozí výjimečný stav se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden