Výbuch otřásl závodem na výrobu zemního plynu v Oklahomě
RSS

Výbuch otřásl závodem na výrobu zemního plynu v Oklahomě

Zařízení na shromažďování a zpracování zemního plynu poblíž Medfordu v Oklahomě v sobotu odpoledne explodovalo a mohlo narušit tok uhlovodíků do energetických exportních uzlů na pobřeží Mexického zálivu v Texasu. (Foto: Twitter)







Společnost Oneok, Inc., přední poskytovatel služeb v oblasti středního proudu a provozovatel významných systémů pro zkapalněný zemní plyn (NGL), zaznamenala výbuch ve svém zařízení na frakcionaci NGL v Medfordu, asi 85 mil jižně od Wichity v Kansasu.





„V elektrárně jižně od města dochází k aktivnímu incidentu a žádáme všechny obyvatele jižně od Main Street, aby evakuovali své domovy a šli do budovy veřejné školy v Medfordu,“ uvedl včera na Facebooku úřad šerifa okresu Grant.



Michael and Brittany Stone captured this video of an explosion in Medford, Oklahoma, near the Kansas border. This gas plant fire caused evacuations and road closures #KWCH12 pic.twitter.com/V8Cy8FbYfM — KWCH Eyewitness News (@KWCH12) July 9, 2022 Společnost ONEOK později během dne vydala prohlášení, ve kterém se uvádí: „V závodě společnosti ONEOK na frakcionaci kapalného zemního plynu v Medfordu došlo k incidentu… Všichni zaměstnanci společnosti ONEOK jsou v pořádku a v tuto chvíli nevíme o žádných zraněních. Spolupracujeme s místními záchranáři a oceňujeme jejich rychlou reakci. Nadále se soustředíme na spolupráci se záchranáři, abychom požár uhasili a zajistili bezpečnost okolní komunity a našich zaměstnanců.“



#DEVELOPING Evacuations issued after explosion at ONEOK natural gas plant in Medford, Oklahoma pic.twitter.com/2N52yC0CCA — KWTX News 10 (@kwtx) July 10, 2022 Frakcionační závod společnosti ONEOK separuje NGL na produkty NGL, jako je ethan, propan, butan a zemní plyn, které se široce používají ve všech odvětvích hospodářství. Produkty NGL se používají jako vstupní surovina pro petrochemické závody, k výrobě elektřiny v elektrárnách, ke spalování při vaření a k přimíchávání do pohonných hmot pro vozidla.



Frakcionační zařízení v Medfordu dodává produkty NGL potrubím přes Texas do Mont Belvieu na pobřeží Mexického zálivu, což je hlavní oblast vývozu energetických produktů. O přerušení toku v potrubí se (zatím) nic neví.



1/4 Why is no one investigating this? Where are the independent journalists? I guess the Marxists / Globalists are going to get away with burning it down and destroying everything. @Thomas1774Paine @1citizenpundit https://t.co/JV0MmR8EMv — J Mal (@EPUnum_) July 10, 2022 Jeden z uživatelů Twitteru upozorňuje, že v posledním měsíci došlo k řadě požárů a výbuchů na ropných/plynových zařízeních nebo potrubích (podobně jako v případě záhadných požárů v potravinářských závodech) a nejvýznamnějším narušením byl zatím požár exportního terminálu LNG ve Freeportu, který minulý měsíc omezil část vývozu LNG do Evropy.



you think Europe is the black swan? pic.twitter.com/hTWWgQjDGT — zerohedge (@zerohedge) July 9, 2022 Podrobnosti o tom, jaké poruchy způsobilo zařízení na frakování ONEOK, jsou skoupé. Pokud k něčemu došlo, stalo se tak v nevhodnou dobu pro texaskou energetickou síť (napájenou z poloviny plynem NatGas), která má zaznamenat rekordní poptávku, protože prudce rostoucí vedra zvyšují poptávku domácností a podniků po chlazení.



Co by se mohlo pokazit?



Zdroj: infowars.com
Článek Výbuch otřásl závodem na výrobu zemního plynu v Oklahomě se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden