Obrovské davy Kanaďanů podporujících svobodu protestovaly v centru Ottawy
RSS

Obrovské davy Kanaďanů podporujících svobodu protestovaly v centru Ottawy

Shromáždění „Rolling Thunder“ má dnes skončit poté, co v pátek odpoledne dorazilo do Ottawy a přivedlo velké davy lidí do centra města, kde jsou obyvatelé po únorové třítýdenní okupaci stále napjatí. (Foto: Twitter)







Massive crowds of pro-freedom Canadians in downtown Ottawa today pic.twitter.com/99TisLVHq8 — Marcko.V. PPC (@Marckovvvvv2) April 30, 2022 Mluvčí organizace Freedom Fighters Canada, jedné ze skupin organizujících víkendovou demonstraci, uvedla, že bohoslužba naplánovaná na 10:30 je jedinou akcí spojenou s dnešním shromážděním.



Organizátoři protestu tvrdí, že shromáždění bylo uspořádáno na protest proti povinnému očkování COVID-19.



Ottawská policie v sobotu zatkla tři osoby, ačkoli protesty během dne zůstaly většinou poklidné.



Davy lidí se dopoledne zúčastnily slavnostního ceremoniálu u Památníku války, po němž následovala jízda na motocyklu a odpolední demonstrace na parlamentním kopci.



Policie uvedla, že jedna žena byla zatčena za napadení policistů na Elgin Street, kde se konala motocyklová akce, a jeden muž byl zatčen za porušení podmínek vyplývajících z únorové okupace „Konvoje svobody“, která město zachvátila asi na tři týdny.



Steve Bell, prozatímní šéf ottawské policie, varoval protestující, že tentokrát jim nebude dovoleno zahájit dlouhodobou okupaci.



Někteří občané, včetně předsedkyně Centreville Community Association Mary Huangové, však tvrdí, že skutečnou zkouškou bude to, zda lidé v neděli odpoledne město skutečně opustí.



Zdroj: globalnews.ca
Článek Obrovské davy Kanaďanů podporujících svobodu protestovaly v centru Ottawy se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden