Německo: Soudem usvědčená dezinformační neziskovka má být hlavním cenzorem před eurovolbami
RSS

Německo: Soudem usvědčená dezinformační neziskovka má být hlavním cenzorem před eurovolbami


Sorosem dotovaná neziskovka, která dlouhodobě působí jako takzvaný „ověřovač faktů,“ byla nedávno soudem seznána z šíření lživých informací o AfD. I přes tento soudní verdikt je stále podporována německou vládou „semaforu“ a má dokonce cenzurovat i německojazyčná média v období před eurovolbami.
Neziskovka Correctiv, která svými lživými články dokonce podnítila nedávné „protesty proti pravici,“ je pravděpodobně chráněna vládou právě proto, že lhala na základě posvěcení (ne-li dokonce instrukcí) vládních stran.
Těsně před volbami do EU má tento čestný nástupce Goebbelse cenzurovat na sociálních sítích zejména německé a rakouské alternativní weby, od nichž se však velmi často dostávají informace do zbytku Evropy.
A to vše bude vykonávat za peníze německých daňových poplatníků – včetně těch, kteří volí AfD.
Sorosem podporovaný, státem financovaný dezinformační kanál Correctiv, který byl nedávno shledán německým soudem vinným z šíření falešných informací  o  schůzce v Postupimi loni v listopadu, spustil to, co nazývá „fact-checker“ projekt založený na umělé inteligenci v boji proti „falešným zprávám.“
Levicově-globalistická koalice semaforu – jejíž vedoucí představitelé, včetně německého kancléře Olafa Scholze, se setkali s ředitelem Correctivu  před „tajnou“ schůzkou v Postupimi a následným,  hrubě klamavým  zpravodajstvím o tomto setkání – je připravena  financovat projekt  částkou 1,33 milionu eur.
Veškeré financování projektu bude pocházet přímo od Spolkového ministerstva školství a výzkumu.
„Nekontrolované šíření dezinformací podkopává důvěru ve stát a demokratickou společnost. Je třeba zlepšit dovednosti používání a technická opatření – zejména proto, že právní zásahy často nejsou možné,“  píše  ministerstvo o projektu na svých oficiálních stránkách.
„Demokratické systémy čelí velkým výzvám kvůli zavádějícím informacím na internetu. Šíření nepravdivých informací oslabuje fakty podložené zpravodajství renomovaných médií a ztěžuje politickým aktérům, úřadům, médiím a občanům vytvořit si spolehlivý obraz,“ pokračuje ministerstvo.
Ve svém oznámení o projektu „fact-checker“, který nazývá „noFake“, Correctiv, jak se zdá, pohodlně přehlédl své minulé šíření falešných informací, které vyvolalo masové protesty, píše:
„Manipulativní dezinformace podkopávají demokracii a ohrožují sociální soudržnost.“
V roce 2022 zahájila společnost Correctiv spolu s Porúrskou univerzitou v Bochumi a Technickou univerzitou v Dortmundu projekt s deklarovaným cílem bojovat proti „falešným zprávám“ pomocí umělé inteligence.
Projekt se údajně snaží vyvinout „asistenční systémy podporované umělou inteligencí,“ které identifikují „falešné zprávy.“
Poté, co program umělé inteligence označí zprávy, které považuje za „falešné“, lidští „ověřovatelé faktů,“ vyškolení společností Correctiv ,  pak sami ověřují fakta jako „crowd workeři.“
Projekt „ověřování faktů“ založený na umělé inteligenci přichází jako součást  mnohostranné útočné kampaně , kterou vede levicově liberální koalice „semaforu“ a její ideologičtí exponenti v mainstreamovém tisku, zpravodajských službách, neziskovkách a dalších institucích , včetně  katolické a evangelické církve , proti konzervativním Němcům a jediné straně, která je zastupuje – AfD – před klíčovými volbami do Evropského parlamentu, které se budou konat v červnu.
Navzdory tomu, že Correctiv v minulosti šířil dezinformace a měl blízko k vládnoucí levicově liberální koalici, bylo toto médium  vybráno, aby působilo jako hlavní německojazyčný partner v operaci „ověřování faktů“ vedené technologickým gigantem ze Silicon Valley Meta – mateřskou společností Facebooku, Instagramu, WhatsAppu a X-rivala Thread – v boji proti „dezinformacím“ během příprav na červnové volby do Evropského parlamentu.
Titulek: Correctivem organizované demonstrace mimo jiné vyzývaly k zabíjení členů a příznivců AfD.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Německo: Soudem usvědčená dezinformační neziskovka má být hlavním cenzorem před eurovolbami se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden