Jourová vyráží na propagandistické turné, promírové konzervativce označila za „zástupce Ruska“
RSS

Jourová vyráží na propagandistické turné, promírové konzervativce označila za „zástupce Ruska“


Turné, které je podle vyjádření Jourové namířeno zejména právě proti odpůrcům válečného štváčství – konkrétně pak jmenovala německou AfD – má podnítit podporu evropských obyvatel k pokračování vyzbrojování Ukrajiny a pokračujícím válečným masakrům.
Zároveň má za cíl odradit občany od volby těch politických stran, které volají po mírových rozhovorech a ukončení financování války na Ukrajině.
Pokud tato osoba tak prahne po pokračování bojů, měla by jít příkladem a vyrazit sama do předních linií. Dnes již nabírají nejen ženy, ale také nezletilce, starce nebo mentálně zaostalé. Jourovou by jistě na frontě přivítali s nadšením.
„Demokracie je ohrožena ruskými zástupci v celé EU,“ uvedla komisařka pro hodnoty a transparentnost Věra Jourová, která oznámila, že se vydává na „demokratické turné“ po hlavních městech EU, aby podpořila akce proti údajným ruským dezinformacím a tomu, co označuje za „domácí zástupce“ Moskvy.
V  rozhovoru zveřejněném ve středu 28. února Jourová tvrdila, že mnoho evropských populistických pravicových stran je ve skutečnosti součástí kremelské propagandistické sítě a aktivně šíří ruské dezinformace mezi svými příznivci.
„Kreml nemůže přímo ovlivňovat myšlení a srdce Evropanů. Potřebují domácí zástupce,“ řekla Jourová a dodala, že její „největší obavou“ je německá Alternative für Deutschland (AfD).
Není žádným překvapením, že se AfD dostává pod těžkou palbu bruselského establishmentu. Popularita strany je již několik měsíců rekordně vysoká,  v průzkumech veřejného mínění je  na druhém místě za středopravicovou CDU, ale před vládnoucími socialisty (SDP) a Zelenými.
„V případě, že bude AfD velmi úspěšná v evropských volbách, tak už jen aritmetika říká, že by to mohlo způsobit značnou změnu, takže to je samozřejmě zdroj obav,“ řekla Jourová.
Vidíme, že AfD přebírá ruské narativy, a upřímně řečeno, to je pro mě zdrojem největších obav, protože pokud se Německo obrátí zády k Ukrajině a Evropské unii, budeme ve velkých, velkých problémech.
AfD je jednou ze stran v EU, která nejhlasitěji kritizovala selhání současné strategie EU pro Ukrajinu spočívající v nekonečných dodávkách zbraní a neúčinných sankcích. Strana místo toho vyzvala k dodržování příměří, aby se předešlo zbytečným úmrtím, stejně jako další eskalaci a ekonomickým tlakům.
To by neměl být radikální postoj.  Nedávná studie provedená největším evropským zahraničněpolitickým think-tankem ECFR ukazuje, že 41 % Evropanů si myslí, že Ukrajina by měla být donucena zasednout k jednacímu stolu, na rozdíl od pouhých 31 %, kteří si myslí, že by EU měla donekonečna pokračovat ve své podpoře.
Přesto se zdá, že – podle Jourové – jsou Evropané většinově proruští zástupci nebo jim ruská propaganda vymyla mozek.
modře: pokračovat v podpoře Ukrajiny, červeně: donutit Ukrajinu k jednání s Ruskem Jourová uvedla, že Berlín navštíví v rámci svého turné někdy před létem. Začíná středeční cestou do Helsinek a pokračuje návštěvou Říma příští týden.
Do červnových voleb je naplánováno mnohem více návštěv evropských metropolí, ale Německo bude mezi posledními, protože AfD má potenciál mít „velký, velký dopad na celou Evropu.“
Podle Jourové není hlas pro AfD jen hlasem pro Putina, ale i proti demokracii jako takovou – bez ohledu na zdánlivý rozpor; AfD je podle ní  „nedemokratická.“
Jourová se tak odkopává jako jedinec, který demokracii nenávidí (což o ní ostatně víme velmi dlouho), když říká:
„V současném kontextu by demokratické procesy mohly požehnat konci demokracie.“
AfD ale není sama, poznamenala komisařka s tím, že Rusko má specifickou strategii pro každou zemi EU.
A zatímco většina stran, které považuje za problematické, je v opozici, dvě z nich chrlí údajné „ruské narativy“ z vlády: slovenský Smer-SD vedený premiérem Robertem Ficem a maďarský Fidesz s premiérem Viktorem Orbánem.
„Problém není jen v politicích,“ dodala Jourová, „ale také v alternativních médiích, která začínají předbíhat mainstreamová média, která jsou v bezpečí před ruskými dezinformacemi.“
To, co nezmínila, byly stovky milionů amerických vládních fondů, které byly investovány do „fact-checkingu“  pravicových evropských médií během období kampaně. Podle bruselské logiky nejde o vměšování do voleb, pokud to dělá levice nebo Amerika.
Jourová uvedla, že existuje jeden „obzvláště silný“ ruský narativ, který šíří tato alternativní média.
„Je to velmi krátká zpráva: ‚Chceme mír,'“ řekla. “ Všichni chceme mír. Nesmí to však být appeasement. Toto ‚chceme mír‘, které přichází z Kremlu, znamená ‚přestaňte podporovat Ukrajinu‘.“
Netřeba dodávat, že promírová pravice má své vlastní dobře formulované argumenty, i když je válečná štváčka Jourová odmítá poslouchat.
Ostatně, tato loutka koná jen podle předem daných instrukcí. Ovšem již  10 let a za velmi tučný plat, včetně doživotních výsluh…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Jourová vyráží na propagandistické turné, promírové konzervativce označila za „zástupce Ruska“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden