Vítězka Wimbledonu – Elena Rybakina, která hraje za Kazachstán, byla masivně napadána kvůli svému ruskému původu
RSS

Vítězka Wimbledonu – Elena Rybakina, která hraje za Kazachstán, byla masivně napadána kvůli svému ruskému původu

Všimli jste si, že by někdy někdo napadal americké sportovce za agresivní politiku jejich vlády? Vždyť USA mají na svědomí za posledních 70 let víc mrtvých než jakákoli jiná země světa. Irák, Sýrie, Libye, Srbsko , Vietnam a mnohé další. Výčet zemí, kde díky americké agresi zemřely statisíce, ale vlivem zcela nesmyslných sankcí až miliony lidí, je poměrně dlouhý. Přesto nikdy nikdo za tuto nezměrnou agresi nesankcionoval žádné americké sportovce či umělce – a to na jakékoli světové akci.
Tak je to ovšem správně. Za agresi jakékoli země nesmí být napadán žádný řadový občan, který má prakticky nulovou možnost cokoli ovlivnit, samozřejmě pomineme-li volby, ale ani tam není jeden hlas nic. Každopádně nesouhlasím nejen s útoky na jakékoli sportovce, umělce, studenty či turisty z jakékoli země jen z důvodu místa jejich narození. Stejně tak nesouhlasím se sankcemi na jakékoli země, neboť je vždy odnesou ti nejchudší, včetně zcela nevinných dětí. Sankce nejsou o nic menším zvěrstvem než válka sama.
Ovšem někteří rádoby demokraté, kteří však mají svojí politikou mnohem blíž k fašismu než k demokracii, si myslí, že lidé se musí trestat i za to, kde se narodili. A myslí si to podle všeho i organizátoři sportovních soutěží ze zemí, které si nějakým omylem říkají „demokratické.“ A navíc ze zemí, jejichž agresivní okupační politika je známa již po dlouhé roky.
Jednání s ruskými sportovci či umělci znovu ukazuje, jak daleko se západní „společenství hodnot“ vzdálilo principům právního státu, které byly ještě před několika lety považovány za samozřejmé.  Doposud se říkalo, že všichni lidé jsou si před zákonem rovni, a že nikdo nesmí být diskriminován kvůli svému původu nebo náboženství, ale to vše je nyní minulostí.
Dnes, stejně jako často v minulosti, existuje „národ pachatelů“, a proto je zjevně ctností oficiálně diskriminovat lidi ruského původu. Tito vysocí apoštolové morálky se očividně nepoučili z historie a v tomto smyslu byla vítězka tenisového turnaje ve Wimbledonu narozená v Rusku hanobena:
„Žije v Moskvě, její rodiče žijí v Moskvě… je to Ruska!“ skandoval dav, uvedl  Daily Mail .  Naštvaní tenisoví fanoušci se vysmívají zákazu Wimbledonu pro ruské hráčky poté, co moskevská rodačka Elena Rybakina vyhrála svůj první grandslamový titul na centrálním kurtu.
Tenistka směla soutěžit až poté, co se rozhodla od roku 2018 reprezentovat Kazachstán.  23letá hráčka porazila tuniskou světovou dvojku Onse Jabeurovou 3-6, 6-2, 6-2 v parném vedru na centrálním kurtu. Vzhledem k tomu, že hráči z Ruska a Běloruska byli začátkem tohoto roku zakázáni All England Clubem kvůli válce na Ukrajině, úspěch Rybakinové vyvolal rozsáhlé pobouření fanoušků na sociálních sítích.
Po wimbledonském triumfu rodilá Ruska při dotazu na Rusko zdůraznila své vazby na Kazachstán.
„Z mé strany mohu říci pouze to, že reprezentuji Kazachstán. Nevybrala jsem si, kde se narodím.“ 
Na otázku, zda odsuzuje válku na Ukrajině a činy Vladimira Putina, odpověděla:
„Lidé mi věřili. Kazachstán mě velmi podporoval. Také dnes byla taková podpora, viděla jsem vlajky. Nevím, jak na tyto otázky odpovědět.“ Řekla, že doufá, že válka „co nejdříve skončí“. 
Mužská jednička Daniil Medveděv byl suspendován kvůli pravidlům All England Clubu. Vítěz mužského turnaje Novak Djokovič považuje wimbledonský zákaz ruských hráčů za „šílený“ a vyzývá k nevměšování politiky do sportu. Ostatně, on sám zažil co je to diskriminace, když byl vyřazen z Australian Open kvůli tomu, že si odmítl nechat aplikovat genovou vakcínu. Zdá se, že fašistické praktiky se již ve sportech velmi pevně usídlily, otázka je, co si vymyslí příště, aby mohli režimu nelibé hráče bezdůvodně diskvalifikovat a ze sportovního klání vyřadit.
Zatímco mnozí bezúhonní sportovci jsou takto bezdůvodně z různých klání vylučováni, jsou na druhou stranu stále obvyklejší situace, kdy se v ženských sportech objevují biologičtí muži, což naopak považuje systém za přijatelné. To samo o sobě již o jeho zvrácenosti svědčí víc než cokoli jiného…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Vítězka Wimbledonu – Elena Rybakina, která hraje za Kazachstán, byla masivně napadána kvůli svému ruskému původu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden