Supermarket dotovaný Gatesem v Nizozemsku vyhořel
RSS

Supermarket dotovaný Gatesem v Nizozemsku vyhořel

Rozsáhlý požár v řetězci supermarketů Picnic. Společnost Picnic je financována Nadací Billa a Melindy Gatesových a rozváží potraviny v malých elektrických autech. (Foto: Twitter)







BREAKING: A Bill Gates Foundation supermarket in the Netherlands that focuses on new-age foods like plant protein meat has spontaneously caught fire in the middle of the night. https://t.co/363xQ3IVwh pic.twitter.com/IpAgYsrGmA — Keean Bexte (@TheRealKeean) July 11, 2022 Budovu online supermarketu Picnic na Zeearendu v Almele v neděli večer zcela zničil požár. Plameny byly metr vysoké. Na místo dorazilo několik jednotek hasičů, kteří požár rychle rozšířili na velmi rozsáhlý. Při požáru nebyl nikdo zraněn.




„Dojde k akcím, které Nizozemsko ještě nezažilo.“  Farmáři stupňují protesty
#PaysBas – Incendie massif dans une chaîne de supermarchés Picnic. Picnic est financé par la Fondation Bill & Melinda Gates et livre des courses avec de petites voitures électriques. pic.twitter.com/GxEPlmJwvB — ⓃⒺⓌⓈ—ⒾⓃⓉ·۰•● (@NewsInt_) July 11, 2022 S požárem bojovaly hasičské jednotky z celé oblasti. Do boje s požárem bylo nasazeno celkem 40 hasičů z celého regionu.




Díky protestům farmářů některé supermarkety v Nizozemsku zejí prázdnotou
Oheň byl velký a prudký. Plameny prolétly střechou do vzduchu do výšky mnoha metrů. Uvolnilo se také velké množství kouře. Hasiči však nenaměřili žádné nebezpečně vysoké koncentrace nebezpečných látek.



Není známo, jak mohl požár vzniknout. Spekuluje se o zkratu v jednom z elektrických dodávkových vozidel v budově, ale hasiči k tomu zatím nemohou nic říci. Příčinu bude vyšetřovat vyšetřovací tým hasičského sboru.



Společnost Picnic je v budově na Zeearendu něco málo přes rok. Z tohoto místa je obsluhováno Almelo a celý region. Na pracovišti v Almelu pracuje přibližně šedesát lidí.



Zdroj: tubantia.nl
Článek Supermarket dotovaný Gatesem v Nizozemsku vyhořel se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden