Glosa MM: Zelenskyj nařídil armádě, aby znovu dobyla zpět pobřežní oblasti na jihu
RSS

Glosa MM: Zelenskyj nařídil armádě, aby znovu dobyla zpět pobřežní oblasti na jihu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nařídil armádě , aby znovu dobyla zpět pobřežní oblasti na jihu. K úkolu je připraven milion vojáků, prozradil v rozhovoru pro britský list The Times ukrajinský ministr obrany Alexej Reznikov.



O tom, jaké zbraně nejvíce potřebují, aby zvrátili průběh války, napsal Zelenského poradce a mírový vyjednavač Michajlo Podoljak.
Tak tato zpráva mluví za vše…
.
Josep Borrell, vysoký představitel Evropské unie pro zahraniční a bezpečnostní politiku po schůzce G20:
„V březnu při hlasování Valného shromáždění OSN odsoudilo ruskou agresi 140 států a žádný ze států G 20, až na agresora, nehlasoval proti. Ale v toku času a v závislosti na válečných událostech se názory ostře liší. Státy G 7 a názorově stejné státy jsou jednotné v odsouzení Ruska a jeho sankcionování a jeho režim činí odpovědným za válku. Ale jiné státy, a můžeme mluvit o většině států „globálního jihu“, mají často jiný názor. Globální bitva těchto názorů je v plném proudu a v tuto chvíli se nedá říct, že v ní vítězíme.“
Sky News zveřejnily na Twitteru video ze zasedání parlamentního výboru pro zahraniční věci: Liz Trussová: Jsem přesvědčena, že státy Perského zálivu jsou našimi partnery. Nyní diskutujeme o budoucí obchodní dohodě s Radou pro spolupráci arabských států Perského zálivu. Splňují všechny země, se kterými stoprocentně spolupracujeme, naše politické požadavky? Ne. Ale jsou to naši důležití spojenci.
Chris Bryant, labouristický poslanec:
Ale princ Mohammed bin Salman je zodpovědný za vraždu novináře Džamala Chášukdžího, že?
Trussová:
Já… chci říci, že Saúdská Arábie…
Bryant:
Takže je zodpovědný nebo ne?
Trussová:
… je důležitým partnerem Spojeného království.
Bryant:
Saúdská Arábie popravila 81 lidí za jeden den – vy to nepovažujete za autoritářský režim?
Trussová:
Jsem přesvědčena, že naše země musí bojovat proti hlavním hrozbám pro mír. Hrozba číslo jedna nyní přichází z Ruska. A abychom ji porazili, potřebujeme přístup k alternativním zdrojům energie v zemích Perského zálivu.
Americký prezident o účelu své cesty do Saúdské Arábie v deníku The Washington Post:
„Mým úkolem jako prezidenta je udržet naši zemi silnou a bezpečnou. Musíme čelit ruské agresi a zaujmout nejlepší pozici, abychom vyhráli soutěž s Čínou.“
Global Times:
Názor světa na Čínu je různý. Rozvojové země vidí, jaký užitek jim čínský růst přináší a jak silná Čína přispívá k reformě světového řádu, v němž doposud dominoval Západ. Západ se naopak obává, že nepřetržitý růst Číny způsobí změnu světového řádu, který doposud sloužil jen malé skupině zemí. Jedny země se snaží o mírové soužití s Čínou, zatímco jiné upřednostňují konfrontaci a zadržování Číny.
Uvědomování si čínské síly přináší protitlak. Wang Yiwei, ředitel Institutu mezinárodních záležitostí Renminské university prohlásil: „Pokud by Čína nebyla světovou mocností, její rozvoj by USA neznervózňoval a Spojené státy by nepodnikaly všemožné potlačovací operace a regulace, neboť by neohrožovala jejich hegemonii. Důležitější však je, že se to Spojeným státům nedaří. V obchodní válce Washington selhává, a za chyby arogantních amerických elit platí americká ekonomika a američtí občané vysokou cenu. Růst Číny též napomáhá zbytku světa zbavit se americké hegemonie.
Čeština je jazyk vtipný:
Zastupující bruselský protektor Petr Fiala…


MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Zelenskyj nařídil armádě, aby znovu dobyla zpět pobřežní oblasti na jihu first appeared on .


Nejčtenější za týden