„Nejsme Tacos!“ Jill Bidenová přirovnala Latinoameričany k „tacos snídani“
RSS

„Nejsme Tacos!“ Jill Bidenová přirovnala Latinoameričany k „tacos snídani“

Hispánci jsou rozzuřeni poté, co je první dáma USA Jill Bidenová během pondělního projevu na výroční konferenci UnidosUS 2022 v Texasu přirovnala ke „snaze o rovnost“ Hispánců. (Foto: Twitter)







Během svého projevu Bidenová řekla, že „rozmanitost této komunity, tak odlišná jako bodegas v Bronxu, tak krásná jako květy v Miami a tak jedinečná jako snídaňové tacos zde v San Antoniu, je vaší silou“.



Jill Biden just said Hispanics are as “unique” as tacos. This isn’t Veep. Which White House speechwriter just won a bet for getting the First Lady to say something like this? pic.twitter.com/DXfJgYz0g5 — Steve Guest (@SteveGuest) July 11, 2022 To se nelíbilo Latinoameričanům, kteří ji celý den popotahovali na Twitteru. Pozornost na to upoutala i Národní asociace hispánských novinářů (NAHJ), která ve svém prohlášení uvedla: „Nejsme tacos.“



NAHJ encourages @FLOTUS & her communications team to take time to better understand the complexities of our people & communities. We are not tacos. Our heritage as Latinos is shaped by various diasporas, cultures & food traditions. Do not reduce us to stereotypes. pic.twitter.com/KQIq5gwsht — NAHJ (@NAHJ) July 12, 2022 „Používání snídaňových tacos ve snaze demonstrovat jedinečnost Latinoameričanů v San Antoniu svědčí o nedostatku kulturních znalostí a citlivosti vůči rozmanitosti Latinoameričanů v regionu,“ stojí v prohlášení.



pic.twitter.com/eph14hjPKR — bartleby (@ElderBartleby) July 12, 2022 „Naše latinskoamerické dědictví je utvářeno různými diasporami, kulturami a stravovacími tradicemi a nemělo by být redukováno na stereotyp.“



Who did this?? pic.twitter.com/OM6PhjlmIZ — il Donaldo Trumpo (@PapiTrumpo) July 12, 2022 Zdroj: zerohedge.com
Článek „Nejsme Tacos!“ Jill Bidenová přirovnala Latinoameričany k „tacos snídani“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden