Postřehy obyčejného života, z východu na západ a opět zpět
RSS

Postřehy obyčejného života, z východu na západ a opět zpět

JIŘÍ HERBLICH

Člověk musí závidět v Rusku lídry, kteří jednají se souhlasem lidí a dělají vše pro jejich povznešení jako obyvatel, kteří zastávají to o čem psali již dávní mudrci, že z Ruska přijde změna, která zasáhne svět.


Vedoucí politici jako by v Evropě ztratili hlavu. Jejich jediným cílem a pochopení je systém, který má terorizovat lidi, kteří s nimi nesouhlasí. Kdo jsou tito teroristé? Jsou to obyčejní lidé, kterým není lhostejný osud národa, stejně tak lidí, kteří hájí pravdu. Právě na takové lidi se zaměřil současný systém a snaží se jim znepříjemnit život jak to jen jde. Pochopení, které lidé dávají světu je však jiné, budoucí pokolení bude zárukou toho, že lidé nepadnou a půjde ve šlépějích těch, kteří Ví. Jsou to lidé, kteří pochopili, kde je pravda a dokáží se zastat myšlenky, stejně jako Boha, který sdílí své poznatky s lidmi stejně jako s každým jiným stvořením. Pochopit kde je pravda je snadné, dokázat světu, že se mýlím je taky snadné, pokud víte, dejte vědět v diskuzi, kde je pravda, rád poznám názor druhých.

Systém, který stvořil současnou situaci se nevytvořil přes noc, stejně tak nevznikl náhodou. Proč taková situace nastala? Je snadné pochopit, pokud se podíváme na lidi a jejich potřeby. Právě zde je zakopaný pes, kdy potřeby lidí jsou neúplné, odtržené od reality a zachovávají posloupnost věcí, kterých by se měl moudrý člověk vyvarovat. K čemu to povede. Jako národ budeme moudřet, a jako lidé pochopíme, kde je pravda. Je to nutné aby lidé našli onen zdroj a to ne mimo sebe, ale právě sami v sobě a nechali se vést právě tímto zdrojem. Pak nastane konec bídy, protože lidé budou vědět a budou ochotni za svou myšlenku bojovat a to nemyslím ve zbrani v ruce, ale svými činy, které budou provázet jejich život. Nastalá situace bude tušit, kdo je nakonec příznivcem pravdy a svobody a kdo je na straně útlaku a lži.

Tito lidé však musí sami poznat, kde je jejich místo, na okraji společnosti, kdy neschopnost poznat pravdu jim dala do rukou moc a jejich místo se radikálně změnilo.

Pochopení bylo a bude v tom co lidí nutí přemýšlet, bude to nová doba co ukáže lidem kde udělali chybu a co udělali správně. Jedno je jisté již dnes, lidé půjdou dál ať se to světovým pánům líbí  ano či ne. Jen na lidech záleží jak dlouho budeme snášet okovy, kterými jsme se spoutali a bude je chtít odhodit stejně jako jsme se nechali spoutat, rovněž dobrovolně. Na konci této cesty bude svoboda, která bude vyvěrat z člověka a jeho způsobu bytí, tím že bude věřit. Je to nesnadná cesta, kdy lidé budou tápat a budou se snažit uhnout, přesto mají oporu v tom co činí, je jím nejvyšší forma poznání, které je pokud se k němu přikloní budou dělány jejich kroky jako jeho kroky.
The post Postřehy obyčejného života, z východu na západ a opět zpět first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden