„Pohlaví není omezeno na muže nebo ženy,“ uvádí WHO v novém průvodci
RSS

„Pohlaví není omezeno na muže nebo ženy,“ uvádí WHO v novém průvodci

Genderoví inženýři nám již vymysleli snad kolem 120 různých pohlaví a zdá se, že nyní jim to chce posvětit i WHO. Jejich zjištění, kdy je každá psychická nemoc zapsána jako další pohlaví, je nyní směrodatnější, než to, co říkají odborníci. Tvrdit tedy, že jsou jen dvě pohlaví, je velmi zpátečnické a nyní by to podle pokynů WHO mohlo být považováno dokonce za šíření lží…
Nové genderové pokyny Světové zdravotnické organizace zcela ignorují základní biologii.
„Pohlaví není omezeno na muže nebo ženy,“ uvádí Světová zdravotnická organizace (WHO) v novém průvodci.
WHO, mezinárodní autorita v oblasti zdraví, uvedla, že jde nad rámec používání binárních termínů a uznává genderovou a sexuální rozmanitost.
Odborníci však tento krok označili za „odmítnutí základních biologických souvislostí“, které by mohlo vést k  přílišné komplikaci lékařských rad. Změna se týká genderových pokynů používaných úředníky veřejného zdraví, původně zveřejněných v roce 2011.
Není jasné, co přesně budou nové pokyny WHO říkat, ale agentura na svých webových stránkách vysvětlila důvody změny.
WHO uvedla, že její pokyny „půjdou nad rámec nebinárních přístupů k genderu a zdraví a budou uznávat genderovou a sexuální rozmanitost nebo koncepty, že genderová identita existuje na kontinuu, a že gender není omezen na muže nebo ženy“.
Světová zdravotnická organizace riskuje, že vstoupí do širšího sporu o genderově neutrální zdravotní rady. Přehled směrnic WHO  uvádí, že pohlaví není omezeno na muže nebo ženy.
Profesorka Jenny Gambleová, odbornice na porodní asistenci z University of Coventry, popsala změnu WHO jako „problematickou“. Je to odmítnutí základní biologie – a chyba,“ řekla. Biologie je klíčovým faktorem zdraví a nemoci.
Nepochopení biologického základu otevírá dveře různým problémům, včetně velmi špatné zdravotní komunikace, ale také zkreslených dat.
Dr Karleen Gribble, odbornice na ošetřovatelství a porodní asistenci z University of Western Sydney, řekla, že oznámení WHO bylo nevědecké. Formulace, že existuje více pohlaví a ne pouze mužské a ženské, je znepokojivá,“ uvedla.
Web uvádí, že příručka bude aktualizována „ve světle nových vědeckých důkazů a koncepčních pokroků v oblasti rovnosti žen a mužů, zdraví a rozvoje“. Neexistují však žádné nové vědecké důkazy, které by naznačovaly, že existují více než dvě pohlaví. Představa, že existují více než dvě pohlaví, je spíše postmoderní, nevědecká představa, která by neměla být podporována WHO. 
Pohlaví člověka je určeno jeho biologickými vlastnostmi. Pohlaví odráží, jak se člověk cítí o své identitě, což znamená, že může dojít k nesouladu mezi pohlavími, jako je tomu v případě genderové dysforie.
V Británii již zdravotnická služba odstranila výrazy „žena“ a „ženy“ ze stránek o rakovině dělohy, rakovině vaječníků a menopauze. Podle nových pravidel se totiž vše uvedené nemusí týkat jen žen..
Objevily se také obavy, že s nejasnou definicí ženy by ženy mohly ztratit přístup do genderově specifických prostor, jako jsou koupelny a nemocniční oddělení.
Dr Gribbleová však vysvětlila, že WHO může aktualizovat své pokyny, aby více zahrnovaly intersexuální lidi, kteří se narodili s biologickými vlastnostmi obou pohlaví. Podle ní by to však mohlo působit jako „nepřesné a stigmatizující“. „Mnozí z nás, kteří pracujeme na mezinárodní úrovni v oblasti zdraví matek a dětí, jsme velmi znepokojeni tím, že tlak na desexualizaci jazyka se přelévá také na agentury OSN, jako je WHO a Mezinárodní fond OSN pro děti,“ řekla.
Průvodce WHO je zaměřen na manažery veřejného zdraví a ve Spojeném království tito odborníci obecně pracují v místní správě, ale někteří jsou také zaměstnanci NHS a vlády.
Průvodce WHO je v současné době ve fázi zpětné vazby; finální verze má být zveřejněna příští měsíc. Organizace byla požádána o vyjádření.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 5 Průměrně: 5 ] Článek „Pohlaví není omezeno na muže nebo ženy,“ uvádí WHO v novém průvodci se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden