USA slíbily na Ukrajinskou válku 54 miliard $, ale Rusko už kontroluje oblast o rozloze Mississippi
RSS

USA slíbily na Ukrajinskou válku 54 miliard $, ale Rusko už kontroluje oblast o rozloze Mississippi

Zjištění od Lisy Daftaris ve zpravodaji na The Foreing Desk se o poslední situaci v Ukrajinské válce a o snahách Washingtonu píše: „Přes těch 54 miliard $, … ale Rusko stejně kontroluje oblast o rozloze Mississippi.“ Zeměpisně a rozlohou to znamená jednu pětinu Ukrajiny.
Většina oblasti Donbasu a jihu jsou v podstatě pod kontrolou ruských vojsk a také po pondělním podepsání dekretu prezidenta Vladimira Putina se usnadnily předpisy pro obyvatele Donbasu a některých částí okupované Ukrajiny, takže místní populace může snadno získat ruské občanství, jak tvrdí RIA.
Navíc region Charkov, v němž leží stejnojmenné město, které je druhým největším městem země, se v posledních dnech dostalo pod intenzivní ruskou kanonádu. Ten sousedí na severu s Ruskem a na východě s Ruskem kontrolovaným Luhanskem, přičemž spousta Západních mediálních zpráv varuje, že dalším velkým regionem, který Rusko anektuje, bude právě Charkov.
V souvislosti s tím britské ministerstvo obrany na zpravodajském briefingu varovalo, že pro Rusko snažící se postoupit skrze oblast Doněck bude důležitým cílem Kontrola nad E40, která propojuje Doněck s Charkovem.
Co se týče ohromného množství peněz daňových poplatníků už během tohoto konfliktu nalitých do Ukrajiny dohromady s těmi, které jsou slíbeny, vytáhla Fox News na základě vlastních údajů americké vlády následující čísla:
Pentagon v pátek potvrdil, že USA od ruské invaze v únoru poskytly už 8 miliard $, Washington se však zavázal utratit daleko více.
Kongres se už letos slíbil, že utratí 54 miliard $ na tradiční zahraniční pomoc a na vojenskou asistenci ve snaze pomoci rozdrtit Putinovu ofenzivu.
Tyto peníze se převážně rozdělí přes tradiční kanály podpory Ukrajině, ale pomoc se poskytne i pro země NATO a americkým vojskům umístěným v Evropě.
Převod těch zbývajících více než 40 miliard $ nejspíš potrvá roky, když prezident Biden nedávno po závazku posledních 400 milionů $ slíbil Ukrajinu podporovat „co nejdéle to půjde.“

Fox si všímá, že americká zahraniční a vojenská pomoc Ukrajině je už předurčena, aby byla bezprecedentní a překonávající všechny rekordy. Washington už teď do konfliktu nalévá více, než dával na vlastní války, takže nyní funguje spíše jako nepřímá strana konfliktu (či ještě přesněji, jako externí strana v zástupné válce), takže se požaduje více, než bylo třeba pro přímé americké okupace celých zemí, konkrétně Afghánistánu:
Během zhruba čtyř měsíců od ruské invaze na Ukrajinu utratily Spojené státy více peněz na zadržování Ruska, než nalily do prvních pěti let afghánského konfliktu.
Podle ForeignAssistance.gov až do roku 2006, tedy za prvních pět let války proti Talibánu, utratily Spojené státy 7,4 miliardy $. Během vrcholu nákladů na tuto válku, tj. roku 2011, utratily USA 11,4 miliardy $, až nakonec po 20 letech trvání, tato válka skončila strašným debaklem při evakuaci z Kábulu.
Svými výdaji na Ukrajinu mají USA našlápnuto, aby se jim podařilo překonat i astronomickou úroveň Afghánské války…

The Watson Institute for International and Public Affairs, Brown University
Spolu s tím Bidenova administrativa stejně jako četní evropští vůdci naléhají na domácí obyvatelstvo, aby přijalo pro Ukrajinu osobní „oběti“, když inflace a ceny energií letí vzhůru – ač nestanovují žádné určité cíle, jak by na Ukrajině mělo vypadat „vítězství“ Západního úsilí.
BY TYLER DURDEN
MONDAY, JUL 11, 2022 – 04:05 PM

Když tě lži doženou
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/russia-now-controls-area-size-mississippi-despite-54-billion-pledged


Nejčtenější za týden