Hurá na Stalingrad, EU-soudruzi!
RSS

Hurá na Stalingrad, EU-soudruzi!


VÁCLAV UMLAUF


Máme Švejka, který občas pozoruje, že je slabomyslný. Ale to mu nebrání podnikat velké činy na východní frontě. A nyní se chystá válečná ekonomika pro celou západní frontu.




Nadpis je přesný pro bojechtivý spolek zvaný EU. Obranný spolek zvaný “Pojďme NaTo” už bojuje na Ukrajině od roku 2014, kdy začala proxy-válka pučem na Majdanu. K tomu viz vyjádření Kennedyho jako současného kandidáta na Bílého otce ve Washingtonu, který jistě nemá v úmyslu šířit anti-americké fejky.
Chybička se vloudí… To je video, kdy Kennedy říká, že CIA vyhodila do vzduchu Nord Stream a deindustralizuje Německo. Jistě jde o hluboký omyl. Vyšetřování v rámci EU bylo zrušeno, nejsou důkazy. Když takto pečujete o EU-přátele, pak péče o okrajovou část východní Evropy vypadá následovně.
Podle Kennedyho CIA svrhla ukrajinskou vládu v roce 2014, což spustilo celý konflikt. Na tyto bohulibé účely nezákonného ozbrojeného převratu řádně zvolené vlády bylo vynaloženo 5 miliard dolarů. Celou akci diplomaticky řídila nějaká paní Nulandová (viz klíčová slova), která to teď zabalila a šla raději do důchodu. To bychom jako měli a nyní se pusťme na rozbor válčení EU “ne-tvorů”. V Bruselu vládne nelišný gender, tak chci být politicky korektní. Opět je třeba citovat klasický zdroj na objasnění celé složité situace.
Takže máme Švejka, který občas pozoruje, že je slabomyslný. Ale to mu nebrání podnikat velké činy na východní frontě. Nikým nevolená “vláda” v Bruselu chystá válečnou ekonomiku pro celou západní frontu, aby se po vzoru dobrého vojáka oblékla do prostřílených ukrajinských uniforem a mašírovala na ruskou frontu. Něco jsme k tomu už psali, viz článek  Hon na ruského medvěda a ekonomická realita Západu . Jenže to bylo psáno v lednu 2024 jako čistě hypotetická úvaha. Na jaře 2024 už Brusel nařizuje vytvořit v rámci EU systém válečné ekonomiky. I tom jsme už prozíravě psali před dvěma lety, viz obě tematická čísla z roku 2022.

Válečná společnost
Válečná ekonomika

Kdo si nás tehdy přečetl a koupil akcie českých zbrojovek připravených zabíjet Rusy, ten je dnes za vodou. Číst nezávislý tisk se někdy vyplatí.
To může udělat jen blbec…
Začněme fakty, jako obvykle. Podle korporátního média  Politico  chce být Ursula von der Leyen “válečnou prezidentkou EU” ( ZDE ). Čili bruselského “ne-tvora” jako válečného vůdce už máme, stejně jako Švejk bojoval za císaře pána. A nyní k té válce, do níž Švejk stejně jako fialoví Češi (bytem v Praze) radostně nastoupil.
Brusel vyčlenil téměř 2 miliardy eur na posílení připravenosti obranného průmyslu EU. Dřív se to ještě popravdě jmenovalo “válečné půjčky”. Prostředky jsou určeny na zlepšení výroby munice a usnadnění společných zakázek mezi členskými státy s cílem posílit obranné schopnosti a podpořit spolupráci ve výzkumu, vývoji a certifikaci v tomto odvětví. Na grafu to vypadá takto.
Výborně, EU-Švejk se chystá na Rusa. A kde je ta ruská uniforma? Pro ukrajinská děla EU potřebuje 300 tisíc nábojů ráže 122 mm sovětské výroby a půl milionu projektilů ráže 155 mm vyráběných Západem. Náš milý “zahradník” Borrell si vysloužil tuto přezdívku slavným citátem, že EU je rajskou zahradou a kolem je džungle. Teď dělá EU-zahradník hlavního nákupčího ruských zbraní všude po celé džungli, a Češi mu zdatně pomáhají. Připomeňme, naši slavnou pomoc Wehrmachtu v té válce, kterou jsme nějak nevyhráli. Česko dodalo na začátku války Hitlerovi: 25% všech německých tanků; 26% nákladních vozidel; 4000 děl a minometů. Černochová dělá, co může a historie válek s Rusem ukazuje, že musí na tomto poli pořádně zabrat.
Kolik stojí Švejkova ruská uniforma
Ejhle, eura na válku jsme vykouzlili z klobouku daňových poplatníků, ožebračili jsme Evropany a nyní nakupujeme ty uniformy. Jenž jsme si vyhodili ten Nord Stream a nemáme ruské suroviny, na které jsme si dobrovolně a s radostí dali to embargo. Takže se podívejme, kolik bude stát to šití ukrajinských mundúrů, ve kterých potáhneme na Rusa.
Ah, matičko braněbojná, co čeho nás to Černochová a ta bruselský ne-tvor chtějí navést? Dejme čísla vcelku a v dolarech, vždyť platíme za válku charitě Deep state sídlem v USA.

Přenosná raketa země-vzduch Stinger (1991/23): 25 tis./400 tis., zvýšení 16x.
PTŘS Javelin (2002/21) zbraň plus střela 2002/21: zvýšení 1.9x a 2.77x.
Dělostřelecká houfnice M777 (2008/23): 2 milióny, teď 4 melouny, 200%.
Systém M142 HIMARS (2014/23), tedy je to kouzelné: 4.3 million za jednotku doma, pro bratry spojence mezi 19-36.6 melounů za jeden kousek.
Hliníkové obrněnce Bradley (2016/23): 1.84 mil. / 4.35 mil., cca 300%.
Téměř neprůstřelný tank M1 Abrams (1989/2023): 4.3 mil / 10,66 mil. zvýšení téměř 250%.
Téměř funkční raketové systémy Mim-104 Patriot (2003/22): 225 mil. systém a každá raketa 2 mil. / 1 miliarda dolarů a 4,1 milionu dolarů na raketu v roce 2022; zvýšení nákladů: více než 400% pro systém a více než 200% pro rakety.

Dal jsem na seznam ty věci, které Rusové masově mlátí na Ukrajině prakticky každý týden. Takže soudruzi Švejkové, převlečení do ruských uniforem může udělat jen úplný blbec. Problém je totiž v tom, že na ruské straně jsou nové zbraně typu, který Západ jednoduše nemá a několik let mít nebude.
Až uslyšíte tento zvuk jako na Ukrajině, tak vlastně máte štěstí. To je letící hypersonická raketa Kindžál Kh-47M2. Rychlost 10x Mach (3,400 m/s), přičemž rychlost kulky z kalašnikova je okolo 700 m/s. Chápu nadšení českých biskupů pro “spravedlivou” válku na Ukrajině. Jenže nějaký Ješua, kterého se chystáme jako kněží všeho křesťanského druhu za týden znovu liturgicky ukřižovat, by řekl k Ukrajině toto (Lk 14:28-32).


Chce-li někdo z vás stavět věž, což si napřed nesedne a nespočítá náklad, má-li dost na dokončení stavby? Jinak – až položí základ a nebude moci dokončit – vysmějí se mu všichni, kteří to uvidí. ‚To je ten člověk,‘ řeknou, ‚který začal stavět, ale nemohl dokončit.‘ Nebo má-li nějaký král táhnout do boje, aby se střetl s jiným králem, což nezasedne nejprve k poradě, zda se může s deseti tisíci postavit tomu, kdo proti němu táhne s dvaceti tisíci? Nemůže-li, vyšle poselstvo, dokud je jeho protivník ještě daleko, a žádá o podmínky míru.

Ten Jošua z Nazareta zcela jistě nebyl Švejk. Ty nekřižují, ale posílají vládnout do Bruselu.

erepublika.ch


The post Hurá na Stalingrad, EU-soudruzi! first appeared on .


Nejčtenější za týden