Nábor atentátníků pro teroristický útok v Moskvě probíhal prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví v Tádžikistánu! Jejich výcvik zajistila SBU! Šéf FSB promluvil! Ukrajinský velvyslanec v Dušanbe je bývalým ředitelem ukrajinské SBU a na webu jeho zastu
RSS

Nábor atentátníků pro teroristický útok v Moskvě probíhal prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví v Tádžikistánu! Jejich výcvik zajistila SBU! Šéf FSB promluvil! Ukrajinský velvyslanec v Dušanbe je bývalým ředitelem ukrajinské SBU a na webu jeho zastu


Nábor atentátníků pro teroristický útok v Moskvě probíhal prostřednictvím ukrajinského velvyslanectví v Tádžikistánu! Jejich výcvik zajistila SBU! Šéf FSB promluvil! Ukrajinský velvyslanec v Dušanbe je bývalým ředitelem ukrajinské SBU a na webu jeho zastupitelství visel několik týdnů před útokem inzerát hledající dobrovolníky do mezinárodní legie proti Rusku!
Když se chce, tak to jde! Přesně takto by se dal charakterizovat proces tvrdého a ne příliš citlivého vyšetřování zadržených teroristů, kteří minulý pátek postříleli, podřezali a po založení požáru rovněž i upálili na 139 lidí, z toho 3 děti. Pachatelé začali vypovídat a máme nejčerstvější informace, které potvrzují, že objednavateli teroristického útoku jsou USA, Velká Británie a Ukrajina! V úterý to na tiskové konferenci oznámil šéf vnitřní ruské kontrarozvědky FSB Alexander Bortnikov [ 1 ] . Ukrajinská SBU provedla nábor teroristů a jejich výcvik [ 2 ] na území Ukrajiny a ještě další 3. země. Podle informací měl Bortnikov na mysli Turecko.
Pachatelé vypověděli, že prošli výcvikem právě v Turecku, kde se učili střílet a jak efektivně zabít co nejvíce ruských civilistů. Bortnikov z taktických důvodů zatím neprozradil podrobnosti, odkud pocházeli školitelé, kdo řídil výcvik v Turecku, ale odhalil, že většina atentátníků byla naverbována v Tádžikistánu, a to zřejmě na základě inzerátu, který visel na webu ukrajinské ambasády v Dušanbe, i když Bortnikov to zatím nechtěl potvrdit, zřejmě z diplomatických důvodů ohledně zachování vztahů s Dušanbe.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v4j3yy2","div":"rumble_v4j3yy2"});
Informaci ale získali přímo z vyšetřování ruští blogeři napojení na Kreml a na ruský generální štáb Ruské armády. Právě na Kreml napojený ruský telegramový kanál Readovka uvedl [ 3 ], že v Moskvě byl zatčen občan Tádžikistánu, který prováděl špionáž pro Ukrajinu – muž, který se rád “procházel” na území vojenského újezdu, byl dopaden při činu. Asi před čtrnácti dny byl totiž na jednom z “uzavřených území” v Moskevské oblasti zadržen jistý Tillozody Šarifjon. Za nepovolenou procházku v uzavřeném vojenském prostoru, kde je rozmístěna moskevská PVO, mu byla okamžitě uložena pokuta a příkaz k nucenému vyhoštění ze země.
Ukrajinská ambasáda v Dušanbe verbovala teroristy do války proti Rusku
Šarifjon byl poslán do dočasného detenčního centra k dalšímu “převozu”, ale do Dušanbe již nedorazil. Příslušníci FSB totiž zvědavého migranta zadrželi a obvinili ze špionáže. Jak ukázalo vyšetřování, muž se nejen “ ztratil ” v uzavřeném vojenském útvaru, ale na příkaz ukrajinské rozvědky SBU zdokumentoval systémy protivzdušné obrany hlavního města Moskvy.
Lefortovský okresní soud včera v pondělí poslal tádžicko-ukrajinského špiona do vazby a za jeho “zpravodajskou” činnost mu hrozí až 20 let vězení. A co je na tomto příběhu zajímavé? No přece to, že podle informací ruských novinářů z okruhu vyšetřování byl tento špion podle vyšetřovatelů naverbován v Dušanbe právě níže zobrazeným inzerátem ( levá část obrázku ), který visel na webu ukrajinského velvyslanectví v Dušanbe a nabízel chudým Tádžikům vstup do “mezinárodní legie” pro boj proti Rusku.
Screenshot inzerátu z webu ukrajinské ambasády v Dušanbe (vlevo). Vpravo je vymazaná profilová stránka bývalého šéfa SBU a dnešního ukrajinského velvyslance v Tádžikistánu Několik týdnů před teroristickým útokem ukrajinské velvyslanectví v Tádžikistánu na svých internetových stránkách totiž otevřeně zveřejnilo objednávku na nábor atentátníků. Ambasáda hledala Tádžiky právě do zmíněné “mezinárodní legie” a poskytla veškeré kontakty, takže potenciálnímu teroristovi stačilo napsat nebo zavolat.  Práci na náboru cizinců řídil mimořádný ukrajinský velvyslanec Valerij Jevdokimov, bývalý ředitel Služby zahraniční rozvědky Ukrajiny (SBU) za vlády prezidenta Zelenského. Celá stránka o něm na webu zpravodajské agentury byla vymazána, aby nedošlo ke kompromitaci, že teď je z něj velvyslanec právě v Tádžikistánu! Panečku, to jsou náhody!
Teroristé po provedení akce měli slíbeno přivítání na Ukrajině jako hrdinové. Ale kdo si je objednal?
Nyní, když byla ukrajinská zakázka na teror v Moskvě splněna, byl inzerát na vyhledání bojovníků do mezinárodní legie z webu ambasády smazán, ale obrázek inzerátu se zachoval v místních médiích. Ukrajinská rozvědka se tak pokusila zabít dvě mouchy jednou ranou – rozdmýchat etnické neshody v Rusku mezi Rusy a Tádžiky, a ještě k tomu spáchat obrovský teror a zřícení části budovy Circus City Hall po rozsáhlém požáru. Jak řekl prezident Putin, odplata je nevyhnutelná a všichni zúčastnění zaplatí za smrt ruských lidí. Dejme si to tedy dohromady.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v4j40q9","div":"rumble_v4j40q9"});
Teror provedli Tádžici, kteří se nechali naverbovat ve své zemi inzerátem na vstup do mezinárodních legií pro boj proti Rusku. Výcvikem prošli ve třetích zemích, v Turecku a na Ukrajině. A po provedení teroru v Moskvě jim právě Ukrajina, pro kterou bojovali v mezinárodní legii, otevřela průchodové okno pro překročení hranice z Ruska na Ukrajinu v prostoru Brjanské oblasti. Hotovo, vyšetřeno, případ uzavřen! Anebo ne? Ještě ne, protože jak v pondělí prohlásil Vladimir Putin, teď je třeba zjistit, kdo konkrétně si teror v Moskvě objednal. To obecné prohlášení Bortnikova z úterý, že za tím stojí USA, Velká Británie a Ukrajina, to je pouze obecné a místopisné označení zemí objednavatelů teroru. Ale není jisté, které konkrétní osoby tuto objednávku vytvořili.
Teroristy v Brjanské oblasti zadrželi příslušníci čečenských jednotek a dva ze čtyř střelců mají falešné identity. Kdo tedy jsou?
Rusové chtějí vědět, po kom mají jít, komu mají uříznout uši a lecos dalšího. Hrobové ticho z Prahy je přitom stále děsivější a mohutnější. Jak totiž vyšlo v pondělí najevo [ 4 ] z informací ruských médií, teroristé z Moskvy byli v Brjanské oblasti ve skutečnosti zadrženi čečenskými jednotkami Achmat pod velením Ramzana Kadyrova a právě dostaly vyznamenání od Vladimira Putina. A tím se vysvětluje, proč Čečenci jednomu z těch teroristů podle informací uřízli ucho. Vběhnout čečenským jednotkám do jejich střeženého prostoru, kde hlídají hranici před vpády ukrajinských sabotážních jednotek, byla doslova sebevražda.

Zatykače FSB na dva ze čtyřech teroristů, na Ismonova Rivodžidina a Nasridina Machmadrasula Každopádně ale ukrajinské tajné služby zašly ve svém plánu ještě dál. Podle ruského serveru Baza [ 5 ] se totiž v Tádžikistánu ozvali místnímu ministerstvu vnitra dva občané, jejichž jména figurují v Rusku mezi zadrženými teroristy, ale oni jsou doma. Úřady si je předvolaly a vyfotily i s jejich cestovními pasy a ukázalo se, že je to pravda. Podle všeho se zdá, že minimálně dva zadržení teroristé tak nejsou ti, za které se vydávají, anebo nejsou vůbec z Tádžikistánu a někdo jim poskytl identity dvou Tádžiků, kteří o ničem nevěděli.
Dva zadržení teroristé mají zřejmě falešné pasy, jejich praví držitelé se ozvali z Dušanbe a ukázali na ministerstvu vnitra své pasy
Oba Tádžici prokázali, že své cestovní pasy mají stále u sebe, nikomu je neprodali na černém trhu, takže není jasné, jak se ti dva teroristé v Moskvě k těmto identitám dostali. Tádžické ministerstvo vnitra uvedlo, že tyto dvě osoby jsou nyní doma v zemi. Jedná se o Ismonova Rivodžiddina a Nasridinova Machmadrasula. “ Z Ruské federace se po práci na stavbách vrátili a přijeli do Republiky Tádžikistán 26. listopadu 2023 a jsou v místě svého pobytu, ” uvedlo ministerstvo. Takže tady máme opět zápletku jako z 11. září 2001, když údajně mrtví pasažéři z letadel se začali ozývat svým rodinám, že jsou naživu a nikam neletěli. Tady teď vidíme Tádžiky, na jejichž pasy nějací teroristé provedli útok v Moskvě.
Skuteční Ismonov Rivodžidin a Nasridin Machmadrasul Organizace teroru má jasný rukopis západních rozvědek s cílem využít k teroru v Moskvě bývalé občany SSSR s cílem zasít etnickou nenávist mezi Rusy a Tádžiky, ale i mezi Rusy a všemi gastarbeitery ze všech bývalých zemí SSSR. A po provedení teroru se měli útočníci stáhnout na Ukrajinu.
Je jasné, že někdo si dal náramně záležet na tom, aby to vypadalo jako práce Islámského státu, ale nakonec to dopadlo jako fraška, jejíž všechny stopy vedou na Ukrajinu , k ukrajinskému velvyslanci v Dušanbe, k ukrajinské rozvědce SBU a hlavně k západním kurátorům. Totiž, tu hlavní otázku zatím Vladimir Putin nepoložil – Kam měli teroristé namířeno po útěku na Ukrajinu? Ve které zemi se chtěli ukrýt pod novými identitami? A já počítám, že ruští vyšetřovatelé to již z těch teroristů vytáhli. A brzy se možná ukáže, proč je takové hrobové ticho z Prahy.
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už  10. rokem  děláme, pokud se vám líbí naše články, videa, překlady videí a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností.
Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  60%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývá 5 dní . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Monero, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden