Klíčový bod na Ukrajině. Hrozí nám problém, říkají obránci
RSS

Klíčový bod na Ukrajině. Hrozí nám problém, říkají obránci


Aktuální informace ukrajinské agentury Unian říkají, že se schyluje k pádu dalšího města, jehož ztráta by ale pro Ukrajinu znamenala katastrofu. (Foto: Shutterstock)









Obsazení Avdijivky v Doněcké oblasti nezpůsobilo vážné problémy v architektuře frontové linie, ale možná ztráta Chasového Jaru představuje určité hrozby.




Budeme bránit každý centimetr členů NATO, vzkazuje Rusku Pentagon

S tímto prohlášením vystoupil vojenský expert a vedoucí Ukrajinského centra pro bezpečnost a spolupráci Serhij Kuzan.



„Avdijivka byla hlubokým zásahem do Doněcka. To znamená, že pro nás byla z hlediska obranné linie nevýhodná. Byl to však výborný opěrný bod, vlastně průnik do obranné linie nepřítele,“ řekl v televizním kanálu Kyiv24.




Kyjev a Lvov pod ruským leteckým útokem; byl narušen polský vzdušný prostor

Podle něj držení Avdijivky „představovalo pro ukrajinské síly problém“ . Proto vyrovnání fronty podél Avdijivky nezpůsobilo problémy v samotné architektuře fronty.



„Ztráta Chasového Jaru nás donutí změnit samotnou konfiguraci fronty. To znamená ustoupit, abychom vyrovnali linii fronty podél nové obranné linie. Proto právě z těchto důvodů musíme Chasivij Jar držet co nejdéle,“ prohlásil Kuzan.




Ukrajina ignorovala Bidena, dále zasahuje ruské ropné rafinerie

Podle analytika společnosti BILD Juliana Röpkeho ruské okupační jednotky obsadily vesnice Tonenke a Orlivka u Avdijivky v Doněcké oblasti. Bitva o Berdychy pokračuje.



Od začátku dne proběhlo na frontě celkem 45 bojových střetů s nepřítelem. Podle generálního štábu se nejvíce útoků odehrálo v sektoru Novopavlivka, kde se nepřítel 15krát pokusil prolomit ukrajinskou obranu. Ukrajinské jednotky odrazily tři útoky v sektoru Avdijivka, dva v sektoru Bachmut a 13 v sektoru Liman.



Zdroj: unian.ua




Z ruské speciální operace se stala válka, oznámil mluvčí Kremlu

Článek Klíčový bod na Ukrajině. Hrozí nám problém, říkají obránci se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden