Tentokrát v Telfordu …
RSS

Tentokrát v Telfordu …

KN
Nezávislé vyšetřování dospělo k závěru, že v městě Telford nedaleko Burminghamu  bylo po desetiletí sexuálně zneužíváno více než tisíc dětí, protože úřady nekonaly svou povinnost.  Píše  o tom už i levicový deník Guardian.
Tříleté nezávislé vyšetřování sexuálního vykořisťování dětí zjistilo, že zneužívání mohlo pokračovat po celá léta a často byly obviňovány spíše děti než pachatelé.
Podle závěrečné zprávy vyšetřování se problémy nevyšetřovaly z důvodu „rasové nervozity“ a učitelé a pracovníci s mládeží byli odrazováni od toho, aby sexuální zneužívání dětí hlásili. Celkem byl v Telfordu (142 000 obyvatel) sexuálně zneužíváno více než 1 000 dětí. Pachatele prý povzbudilo selhání úřadů. Policie a městské úřady bagatelizovaly rozsah tohoto problému a děti byli často obviňovány, že si vymýšlejí. Zpráva následovala po vyšetřování sexuálního zneužívání dětí v řadě měst včetně Rotherhamu a Rochdale.
V roce 2013 bylo sedm mužů uvězněno na základě operace Chalice, policejního vyšetřování dětské prostituce v oblasti Telfordu, které zjistilo, že dívky ve věku 13 let byly sexuálně zneužívány a obtěžovány nabídkami alkoholu a peněz.

Ve zprávě se však uvádí, že po těchto odsouzeních úřady nepochopily, že je důležité se této oblasti nadále věnovat, a „do roku 2015 se opatření policie Západní Mercie týkající se sexuálního vykořisťování dětí v některých ohledech vrátila téměř o deset let zpět“. „Dokonce i po operaci Chalice policie a rada zredukovaly své specializované týmy pro sexuální násilí prakticky na nulu – aby ušetřily peníze,“ uzavřel Crowther.
Ve zprávě se také uvádí, že v práci často pokračovali „odhodlaní jednotlivci, nikoliv ale podle direktivy shora“. „Byli to, stejně jako v roce 2006, úředníci a praktičtí pracovníci, kteří udržovali vyšetřování při životě,“ uvedl Crowther.
Vyšetřování potvrzuje závěry vyšetřování listu Sunday Mirror z roku 2018, podle něhož se v průběhu 40 let mohlo stát obětí sexuálního vykořisťování ve městě až 1 000 dětí.
Jménem policie West Mercia promluvil asistent vrchního konstábla Richard Cooper: „Rád bych se omluvil. Omlouvám se pozůstalým a všem, kteří byli sexuálním vykořisťováním dětí v Telfordu postiženi. Ačkoli nedošlo k žádnému zjištění korupce, naše jednání zdaleka neodpovídalo tomu, jakou pomoc a ochranu, jste od nás měli dostat. Bylo to nepřijatelné, zklamali jsme vás.
Konzervativní noviny
The post Tentokrát v Telfordu … first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden