Glosa MM: Inflaci nepohání ani tak ekonomické důvody jako spíše politická rozhodnutí
RSS

Glosa MM: Inflaci nepohání ani tak ekonomické důvody jako spíše politická rozhodnutí

Inflaci nepohání ani tak ekonomické důvody jako spíše politická rozhodnutí.
Tolik věta z jedné analýzy. Pokud ovšem politická rozhodnutí pohání inflaci, jsou to mizerná politická rozhodnutí a nejefektivnějším způsobem boje s inflací by bylo zbavit se politiků, kteří tato rozhodnutí učinili a činí, dodávám.


Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová má nekompromisně jasno:
Ve válce na Ukrajině jsou možné tři scénáře. Buď Rusko ovládne ještě o něco větší území, než jakým teď disponuje, nebo se Ukrajině podaří část území dobýt zpět. Nejpravděpodobnější je ale varianta, že se obě strany zaseknou na současných pozicích a průlomu už nedosáhne žádná z nich, jak tvrdí američtí vojenští analytici.

.
Každý, kdo zastává názor, že USA a NATO chtějí bojovat s Ruskem do posledního Ukrajince, bývá ihned označen za „ruského švába“, „zrádce placeného Moskvou“, „toužícího po medaili od Putina“, a to s odůvodněním, že papouškuje Putinova slova.
Jak to ovšem doopravdy je?
V polovině března tohoto roku pronesl lékař, politik a americký kongresman Ron Paul následující slova: „Je to strašné. Jakoby Bidenova administrativa měla v úmyslu bojovat s Ruskem až do posledního Ukrajince. Jediným řešením pro USA je odejít.“
Jeho slova byla pak v různých souvislostech převzata dalšími novináři a komentátory, načež Putin 7. července 2022 prohlásil: „Už jsme mnohokrát slyšeli, že Západ chce s námi bojovat do posledního Ukrajince.“
Takže prosím, příště poctivě: „americký šváb“ apod.
Stephen Ndegwa, přednášející na United States International University – Africa:
Jednu nepříjemnou lekci Biden při své cestě na Střední východ dostane, totiž že svět se mění a USA coby supervelmoc se na Středním východě postupně stávají slábnoucí, neefektivní a zbytečné. Jejich spojenci v oblasti nehrají podle stejných not, protože si mnozí z nich uvědomují, že kdysi obávaná země v současnosti bojuje doslova o přežití doma.



  MACEK Miroslav
The post Glosa MM: Inflaci nepohání ani tak ekonomické důvody jako spíše politická rozhodnutí first appeared on .


Nejčtenější za týden