Probíhá kolaps čínských bank, Saúdská Arábie se distancuje od dolaru a přidává se BRICS
RSS

Probíhá kolaps čínských bank, Saúdská Arábie se distancuje od dolaru a přidává se BRICS

Chaos a kolaps se šíří. Na Srí Lance nyní zbývají na pultech obchodů chléb na 2-3 dny a tamní vláda i ekonomika jsou ve stavu totálního kolapsu. Přes DNAIndia.com : (Foto: Flickr)







Asociace všech cejlonských majitelů pekáren (ACBOA) v neděli uvedla, že v příštích dvou až třech dnech budou v důsledku vážného nedostatku potravin v zemi z pultů vyprázdněny pekárenské výrobky včetně chleba. Prezident ACBOA NK Jayawardena uvedl, že chléb může brzy zmizet z pultů pekáren kvůli převládající krizi s pohonnými hmotami a nedostatku a zvýšení cen všech přísad…



V Číně se mezitím šíří run na banky, protože některé z velkých bank v zemi oznámily zmrazení výběrů a fakticky vyhlásily scénář „záchrany“ , kdy lidé nedostanou své peníze zpět. Prostřednictvím ZeroHedge :



V neděli se ve městě Čeng-čou střetl velký dav rozzlobených čínských vkladatelů s policií a mnoho z nich bylo zraněno, když byli odvedeni v souvislosti se zmrazením jejich vkladů některými venkovskými bankami. Banky v dubnu zmrazily vklady v hodnotě milionů dolarů a klientům sdělily, že modernizují své interní systémy. Od té doby banky k této záležitosti nevydaly žádné sdělení, uvedli vkladatelé.



Podle čínských médií mohou mít zmrazené vklady v různých místních bankách hodnotu až 1,5 miliardy dolarů a úřady tyto tři banky vyšetřují.



Kromě toho Newsweek informuje – a The Conservative Treehouse se tomu věnuje – o šokující skutečnosti, že Saúdská Arábie nyní otevřeně prohlašuje, že tato země fakticky opustí status petrodolaru ve prospěch dolaru a přijme světové měny, a dokonce se připojí k zemím BRICS, k nimž patří Rusko a Čína. Tato změna bude mít pro americký dolar a kolabující americkou ekonomiku katastrofální, impérium zničující důsledky:



„Pozvání Číny Království Saúdské Arábie, aby se připojilo k ‚BRICS‘, potvrzuje, že Království hraje významnou roli při budování nového světa a stalo se důležitým a zásadním hráčem v globálním obchodu a ekonomice,“ řekl Mohammed al-Hamed, prezident skupiny Saudi Elite v Rijádu, pro Newsweek. „Saúdská Arábie v rámci své Vize 2030 postupuje sebevědomě a globálním tempem ve všech oblastech a odvětvích.“



A zatímco korunní princ Mohammed usiluje o posílení spolupráce s USA, zejména když se prezident Joe Biden tento měsíc připravoval na svou první návštěvu monarchie, kterou kdysi označil za „vyvrhele“ kvůli údajnému porušování lidských práv, saúdský král v posledních letech také rozšířil vztahy s Ruskem a Čínou. Vstup do BRICS by prokázal odhodlání Rijádu jednat s ostatními velmocemi a znamenal by významné vítězství pro snahu o posílení ekonomických rámců vytvořených mimo záštitu USA a jejich bezprostředních spojenců.



„Tento vstup, pokud se k němu Saúdská Arábie připojí, vybalancuje světový hospodářský systém, zejména proto, že Saúdskoarabské království je největším vývozcem ropy na světě a je ve skupině G20,“ řekl Hamed. „Pokud se tak stane, podpoří to jakýkoli ekonomický pohyb a rozvoj světového obchodu a hospodářství a zaznamená pozoruhodný pokrok v sociálních a ekonomických aspektech, neboť Saúdská Arábie by měla mít partnerství s každou zemí na světě.“



Zdroj: nnews.com
Článek Probíhá kolaps čínských bank, Saúdská Arábie se distancuje od dolaru a přidává se BRICS se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden