Na srbských hranicích zadrželi skupinu 85 ilegálů, měli u sebe nože, automatické zbraně a střelivo
RSS

Na srbských hranicích zadrželi skupinu 85 ilegálů, měli u sebe nože, automatické zbraně a střelivo

Invaze nekončí a prakticky ze všech směrů hlásí problémy. Tristní situace je samozřejmě v Itálii, konkrétně na Lampeduse, ale také ve španělských exklávách Ceuta a Melilla nebo na balkánské trase. Právě tam již invazistům opakovaně zabavili v okolí srbsko-maďarských hranic zbraně. Kalašnikov zde není žádnou výjimkou.
Srbská policie ve čtvrtek zadržela 85 ilegálů ve městě na severu země poblíž hranic s Maďarskem. Muži byli zadrženi ve stejné oblasti, kde se začátkem tohoto měsíce odehrál incident, při němž došlo k potyčce s pašeráky. Přestřelka zanechala jednu osobu mrtvou a několik dalších zraněných.
Během operace policejní pracovní skupina zabavila automatické střelné zbraně a střelivo, stejně jako nože a další zbraně po celém městě Subotica v autonomní provincii Vojvodina.
Šest migrantů bylo od té doby zatčeno úřady a dva byli obviněni ze závažných trestných činů. Podle policejního prohlášení zůstává zbytek zadržen pro podezření z méně závažných trestných činů.
„Žádný zločinecký gang nebude existovat, aniž by byl odhalen a rozebrán a jeho členové potrestáni podle zákona,“ řekl ministr vnitra Aleksandar Vulin. „Nikdo nemůže v Srbsku nosit zbraně a nikdo nemůže obchodovat s lidmi.“
„Srbsko nedovolí, aby náš způsob života byl jakýmkoli způsobem ohrožen zločinci, kteří profitují z lidské bídy a strádání,“ dodal Vulin.
Policie popsala tento zátah jako „akci určenou k omezení trestných činů a přestupků spáchaných migranty“ a ministr vnitra potvrdil, že operace byly zintenzívněny v blízkosti maďarské hranice, kde pašerácké gangy stále převádějí ilegály do Evropské unie.
Migrační tlak je podél jižní hranice Maďarska již několik měsíců vysoký , což vedlo k tomu, že maďarský premiér Viktor Orbán počátkem tohoto měsíce schválil zřízení nových pohraničních sil odpovědných výhradně za bezpečnost hranic.
Incident z počátku tohoto měsíce, který vyvolal  razii, zahrnoval střet mezi afghánskými a pákistánskými gangy, během něhož byl zabit jeden člověk a sedm bylo zraněno . Lidé žijící v Subotici – jižně od maďarské hranice – a okolí, zůstávají kvůli nedávným událostem v napětí a věří, že již nejsou v bezpečí.
Trasa Srbsko-Maďarsko zůstává oblíbenou volbou pašeráků ilegálů, kteří míří na západ – nejčastěji  do zemí jako je Francie, Německo a v mnoha případech Spojené království.
K uvedenému ještě připomínám, že tato trasa téměř jistě ztratí již velmi brzy na oblibě. Slovinská vláda nedávno vydala příkaz ke zbourání hraničních plotů a zdí, takže během několika týdnů bude zcela volná trasa přes Slovinsko. Právě tato trasa se tak nyní stala nejpohodlnější cestou na západ Evropy…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Na srbských hranicích zadrželi skupinu 85 ilegálů, měli u sebe nože, automatické zbraně a střelivo se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden