Pro dopravu z Afriky do Evropy využívají ilegálové stále častěji letadel namísto člunů
RSS

Pro dopravu z Afriky do Evropy využívají ilegálové stále častěji letadel namísto člunů

Už žádné plavby na člunech přes Středozemní moře. Žádné lodě  pašeráků z neziskovek a z italské či španělské pobřežní stráže. Existuje mnohem pohodlnější cesta, jak se dostat z Afriky do Evropy  – a to zpočátku dokonce zcela legální.
A zřejmě nebude ani finančně nedostupnější, vždyť pouze člun na cestu do Evropy stojí 1300 eur, ale mnohem víc stojí cesta jen do Libye (případně Maroka) a ubytování či strava po cestě. V součtu tak mnohem pohodlnější a neskonale rychlejší cesta letadlem může vyjít na stejné peníze či dokonce levněji a bez rizika, se kterým se v případě vratkých člunů musí počítat….
Jak již víte, tak Rakousko zaznamenalo v posledním roce rekordní počet žádostí o azyl, přičemž v přepočtu na počet obyvatel v rámci EU dokonce vede. Tato praxe byla ovšem patrná i v předešlých letech, kdy navenek vláda tvrdila, že je protimigrační, aby ve skutečnosti praktikovala politiku otevřených dveří. Nyní se však podařilo zjistit, co – mimo pokrytecké vlády – dramatickému nárůstu počtu žadatelů o azyl přispělo především…
Nejen počet zatčených v Burgenlandu dramaticky narůstá.  Stále více migrantů létá do Evropy zcela legálně a teprve po přistání se s pomocí převaděčů dostávají do EU novými migračními trasami. „Zákazníci“ zaplatí svým kriminálním společníkům téměř 5 000 eur.


Koupíte si letenky, sbalíte to nejnutnější do malého batůžku a vyrazíte na letiště! „Novou uprchlickou cestou je letecká přeprava ze severní Afriky do tureckého Istanbulu a odtud do srbského Bělehradu,“ hlásí rakouští pohraničníci v zahraničí. Migranti cestují legálně se svými pasy.




„Jakmile přistanou v Bělehradě, většina migrantů zahodí svůj pas nebo pošle cestovní doklad zpět na svou domácí adresu,“ uvedli policejní úředníci na základě výzkumu. Ze srbsko-maďarské hranice přiváží mnoho migrantů do Rakouska pašeráci. V Rakousku pak většina z nich požádá o azyl, samozřejmě pod smyšlenou identitou.
Stále více Severoafričanů využívá novou uprchlickou trasu letadlem.  Už jen čísla to dokazují.  Od ledna do dubna 2021 bylo v Burgenlandu objeveno a zaregistrováno celkem 2000 migrantů.  Více než 200 z nich bylo z Maroka, Alžírska, Tuniska, Egypta a Turecka.  Za stejné období letošního roku bylo na hranici s Maďarskem hlášeno již 8000 migrantů. To je nárůst o 400%!!

Více než 1300 z nich pocházelo z Maroka, Alžírska a dalších tří zmíněných států.  „V týdnech před létem se očekává více žadatelů o azyl,“ říkají zasvěcení. Celkový počet žadatelů o azyl se již téměř zčtyřnásobil.  Znepokojení starostové z pohraničních měst se sami sebe ptají: „Co se ještě musí stát, než zareagují vysocí politici?“


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden