Hrot.info: Kto tvrdí, že Pellegrini mobilizoval strachom?
RSS

Hrot.info: Kto tvrdí, že Pellegrini mobilizoval strachom?



Celé roky počúvame od „progresívcov“ – ich politikov a ich spriaznených médií, že musíme nekriticky súhlasiť s obmedzujúcimi politikami Bruselu s cieľom znižovať emisie, lebo inak zažijeme klimatickú apokalypsu.


Počas pandémie pretláčali celoplošné obmedzujúce opatrenia a do očkovania dostatočne nepreskúmanou vakcínou tlačili aj mladých zdravých ľudí, aby sa vyhli „hroznej nebezpečnej smrteľnej chorobe“, ktorá pre mladých zdravých ľudí od začiatku predstavovala úplne zanedbateľné riziko.



Odkedy Rusi napadli Ukrajinu, počúvame, že musíme Ukrajine vojensky bezhranične pomáhať, lebo v opačnom prípade máme za chvíľu agresívnu ruskú armádu na našej východnej hranici, ak nie rovno u nás.


Pred poslednými parlamentnými voľbami mobilizovali voličov na tom, že Fico sa nesmie vrátiť k moci, lebo to tu premení na diktatúru orbánovského typu a Slovensko dostane do úplnej izolácie, či až nás dovedie von z NATO a EÚ.



Prezidentské voľby pokračovali v tomto duchu a hlavný argument proti Pellegrinimu bol, že koalícia nesmie obsadiť všetky kľúčové funkcie, že prezident by mal kontrolovať súčasnú vládu, resp. hádzať jej polená pod nohy, lebo inak Ficovej diktatúre nebude už nič stáť v ceste.



No a títo istí ľudia označovali Pellegriniho za bezcharakternú špinu, keď v kampani argumentoval spôsobom, že Ivan Korčok by ako prezident mal tendenciu v konflikte Ruska a Západu prispievať k eskalácii, čo by mohlo viesť k tretej svetovej vojne, kdežto Pellegrini, naopak, k deeskalácii situácie.



Pellegrini vraj mobilizoval aj strachom. Jednoznačne áno. Politický marketing je v prvom rade o emóciách a strach je hlavnou emóciou politického marketingu. Prakticky všetky politické tábory stavajú svoju mobilizačnú komunikáciu na emóciách, a to prevaže tých základných a negatívnych: strach, hnev, odpor, zhnusenie či závisť.



Keď Pellegrinimu mobilizáciu strachom vyčítajú zrovna tí, ktorých celá politická existencia vrátane týchto volieb sa točí okolo strašenia, je to tak odporne pokrytecké, že volebná porážka je to najmenej, čo si zaslúžia.

The post Hrot.info: Kto tvrdí, že Pellegrini mobilizoval strachom? appeared first on Slobodný vysielač .


Nejčtenější za týden