Moskva obvinila z teroristických útoků společnost spojenou s Hunterem Bidenem
RSS

Moskva obvinila z teroristických útoků společnost spojenou s Hunterem Bidenem


Ruská vláda – bez jakýchkoli důkazů – obvinila ukrajinskou energetickou společnost známou svými vazbami na Huntera Bidena z financování teroristických útoků. (Foto: Flickr)









Vyšetřovací výbor toto překvapivé tvrzení oznámil v úterý v tiskové zprávě, v níž obvinil společnost Burisma Holdings – kde kdysi pracoval syn prezidenta Bidena – ze sponzorování teroristických útoků „uvnitř Ruska i za jeho hranicemi“.



Ačkoli se nezmínil o smrtícím útoku na radnici v Crocusu z minulého měsíce, zpráva přichází poté, co ruské úřady začátkem tohoto týdne prohlásily, že pachatelé tohoto útoku byli najati osobnostmi na Ukrajině a poněkud pochybně jim byla slíbena platba v ruských rublech.




„Biden je zločinec“. Bývalý informátor Obamy obvinil rodinu z „úplatkářství“

Moskva nyní rovněž naznačuje, že jistí nejmenovaní američtí představitelé se mohli podílet na převádění peněz do Barmy za účelem financování terorismu v Rusku, a možná doufá, že před americkými prezidentskými volbami vyvolá několik nových konspiračních teorií souvisejících s Hunterem Bidenem.



Vyšetřovací výbor tvrdí, že jednal na žádost skupiny zákonodárců, kteří požadovali prošetření financování teroristických útoků ze strany USA a zemí NATO – a případ rozlouskl během několika málo dní, neboť tato výzva zákonodárců byla připravena teprve koncem března.



Vyšetřovatelé prý nyní prověřují toky „několika milionů amerických dolarů“ a „zapojení konkrétních osob z řad vládních představitelů a veřejných a komerčních organizací v západních zemích“.




„Ano, byli upláceni“: Vyhozený ukrajinský prokurátor potvrdil Bidenovu korupci

Kreml, který vždy umí upoutat pozornost pravicově orientovaných zpravodajských médií v USA, zřejmě oživuje konspirační teorii prosazovanou Donaldem Trumpem před volbami v roce 2020 o tom, že Bidenova rodina provádí v Barmě nekalé činy právě v době hlasování v roce 2024.



Ukrajinská energetická společnost, kde mladší Biden dříve působil v představenstvu, byla dlouho v centru tvrzení Trumpových spojenců z GOP, že Hunter i Joe Biden byli součástí rozsáhlého mezinárodního úplatkářského systému.



Republikáni však tato tvrzení nebyli schopni doložit a informátor FBI, jehož tvrzení byla použita jako podnět k republikánskému vyšetřování impeachmentu proti Bidenovi, byl na začátku letošního roku obviněn, že si celou věc vymyslel.



Zdroj: thedailybeast.com




Senátor: FBI ignorovala „svědectví“ o zapojení Joea Bidena do obchodu s Čínou

Článek Moskva obvinila z teroristických útoků společnost spojenou s Hunterem Bidenem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden