GRÝNDÝL A EVROPSKÉ HODNOTY ZPŮSOBUJÍ HNĚDNUTÍ
RSS

GRÝNDÝL A EVROPSKÉ HODNOTY ZPŮSOBUJÍ HNĚDNUTÍ


Tak jsme se dozvěděli, že Lidovci chtějí ze strany vyloučit Cyrila Svobodu, protože si dovoluje mít vlastní názor na konflikt na Ukrajině, defétisticky hovoří o potřebě mírových jednání, nesdílí bujarý optimismu ze směřování Evropské unie a také (hajzl jeden) dává rozhovory těm, kteří ho o rozhovor požádají. Návrh na Svobodovo vyloučení přinesl na jednání lidoveckého předsednictva Petr Hladík, toho času ministr životního prostředí, který se otepluje dvakrát rychleji než zbytek KDU-ČSL a čím rychleji se otepluje, tím více hnědne.
Tento velkolepý počin, srovnatelný třeba s vyloučením Vladislava Vančury z KSČ,  který navrhl Gottwald, nebo s Nocí dlouhých nožů v Německu, je zřejmě dostatečný, aby se právě ministr Hladík stal příštím šéfem Lidovců, protože větší zásluhy na očistě strany už nelze mít. Tohle netrumfne ani Zdechovský… ledaže by ještě rychle přišel s návrhem na vyloučení Jiřího Čunka. Ten už se do dnešní protizemědělské a protivenkovské KDU také vůbec nehodí a když vidí své stranické kolegy, tak chodí zvracet dvakrát častěji než kdy dřív.
Podobná atmosféra, jaká teď panuje u Lidovců, ta panovala i ve starém Judsku těsně předtím, než přišel babylonský král, udělal jim ze svaté země kůlničku na dříví a zbořil jim chrám i jejich představy o pupku světa. Než definitivně prohrajete úplně všechno, ještě musíte pronásledovat všechny proroky, kteří vás varují.
Takže si to shrneme:
Výborný dělá všechno pro zničení českého zemědělství. Jde mu to velmi úspěšně. Stále jedná a je dostatečně teflonový, aby sliboval a nic nesplnil, ale čas aby běžel.
Hladík byl ten, který nesouhlasil, aby se penězi za emisní povolenky zadotovaly naše nejvyšší ceny energií v Evropě , protože je potřeboval na svůj skvělý projekt oprav domů po babičce. To aby ti, co mají dům a mají peníze na opravy, dostali ještě další peníze a tím i dostali chuť volit Lidovce.
Zdechovský se fotí do půl těla  a kupuje Tomíkovi vzduchovku, aby se ubránil útočícím mongoloidním hordám.
Jurečka zatím snižuje penze a zvyšuje věk pro odchod do důchodu. Na dorovnání inflace pro důchodce peníze nebyly, ale na dorovnání inflace pro církevní restituce peníze byly…
Volební preference samozřejmě tomuto bačování naprosto odpovídají. Jurečka, Výborný, Hladík. Tři jména, která spolehlivě otevírají kudly v kapsách a zatínají v pěst i prsty u nohou.
Já jsem dlouho přemýšlel, proč to dělají.  Proč s takovou lehkostí ničí své původně velmi pevné poličské jádro? Proč jdou proti těm, kteří je třicet let spolehlivě volili? Proč právě teď odhodili své masky klidné síly, slušnosti, morálky a (Cyrila) svobody? Copak nevědí, že pokud se jejich tradiční kmenoví voliči přesunou jinam, tak už se nikdy nevrátí?
Já chápu, že Jurečka, Hladík a Zdechovský za tím vidí současné prebendy, které jsou dostatečně zajímavé, aby nemysleli na vzdálenější budoucnost. Ale sakra, KDU je také docela velká strana a většina lidí v ní z toho žádné peníze ani jiné výhody nemá. Ti jen prostě pracovali pro stranický úspěch a teď koukají, že žádný není a už nikdy nebude. To jim to nevadí? Nebo věří ujišťování našeho Derniéra, že má k dispozici analýzy, podle kterých jsou oblíbení?
Vidím z toho jediné logické východisko.  Ve KDU už je upečeno, že se spojí s Modroptáky. To je jediné, co dává alespoň trochu logiku. ODSka Lidovce prostě pohltí, získá tím pár silných stranických organizací na Moravě, dá pár míst na kandidátkách Jurečkům, Hladíkům a Výborným a tím to skončí. V tomto ohledu už SPOLU není koalice, ale příprava na fůzi. Žádní Lidovci už prostě nebudou. Pro liberální demokracii je třeba něco obětovat.
Zřejmě už to mají i vnitřně odhlasované a zpracované. Teď se jen musejí zbavit posledních kverulantů, pro které KDU bylo víc než jen nástroj na drancování veřejných rozpočtů. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde – na Cyrila Svobodu nakonec stačilo, že dal rozhovor médiu, které mělo desetkrát menší dosah než Vidlákovy kydy.
Tak mě napadá… nechce toho Hladík využít? Že bych třeba udělal rozhovor s Čunkem… Myslím, že by nám všem měl co říct. A vy, křesťanští Lidovci, byste hned měli důvod ho také vyhodit. Ten je asi poslední, kdo ještě zadržuje to vaše liberálně eurohodnotné hnědnutí, ve kterém už Hospodin nemá žádné místo.
To ten grýndýl… Na začátku je starost o přírodu a na konci je nová varianta NSDAP.
Zdroj


Nejčtenější za týden