Pět známek záměrně vytvářené potravinové krize
RSS

Pět známek záměrně vytvářené potravinové krize

I když se o potravinové krizi hovoří zcela vážně již asi 10 let a zatím k ní nedošlo, tak nyní se zdá, že světové elity konají přesně tak, aby k ní již tentokrát skutečně došlo. A pokud se podíváte na vše, co k této globální potravinové krizi směřuje, pak vám dojde, že je zcela záměrná. Jeden nebo dva níže uvedené faktory by mohly být akceptovatelné jako náhodné. Jenže těch faktorů, které vedou ke globální potravinové krizi, je mnohem víc. To už na náhodu nevypadá, i když tvrzení korporátních médií je samozřejmě opačné…
Již v roce 2012 „vědci“ předpovídali, že změna klimatu a nedostatek čisté vody povedou k „nedostatku potravin“, který  „učiní svět vegetariánským do roku 2050“.
V roce 2019 „experti“ OSN varovali, že  „změna klimatu ohrožuje světové dodávky potravin“.
Později téhož roku byla Velká Británie varována, že bude čelit nedostatku potravin kvůli  „chaosu po Brexitu“ .
V dubnu 2020, kdy byla „plandemie“ méně než tři měsíce stará, „úředníci“ varovali, že Covid vyvolá globální potravinovou krizi . O tři měsíce později eskalovala do  „nejhorší potravinové krize za posledních 50 let“.
V září 2021 bylo Velké Británii řečeno, že prudký nárůst cen plynu povede k  nedostatku mražených potravin a jen o měsíc později, že Británie bude muset zřídit přídělový systém masa kvůli plynové krizi před Vánocemi (nikdy nebyl žádný přídělový systém ve skutečnosti zaveden).
V lednu 2022 v Austrálii tvrdili, že Omicron zaviní prázdné regály supermarketů, neboť bude ochromen  dodavatelský řetězec , zatímco v USA byly stejné prázdné regály  připisovány špatnému zimnímu počasí .
Na jaře 2022 je potravinová krize stále na vzestupu a tentokrát kvůli válce na Ukrajině, čínské politice „Zero Covid“ nebo vypuknutí ptačí chřipky. Výše uvedené potravinové krize se nakonec nekonaly, ale jak to bude tentokrát?
Vzhledem k tomu, že potravinová krize byla předtím vždy očekávána, ale nikdy k ní ve skutečnosti nedošlo, člověk by si mohl myslet, že ve skutečnosti neexistuje. Že je to jen psychologická hra, která má za cíl šířit paniku a poskytnout výrobcům a obchodníkům záminku ke zvýšení cen, aby reagovali na „nedostatek“ předstíraný tiskem.
Existují však náznaky, že by se to mohlo brzy změnit a nemuselo by již jít jen o plané strašení.
Na tiskové konferenci v Bruselu 25. března tohoto roku Joe Biden řekl…
Pokud jde o nedostatek potravin, ano, hovořili jsme o nedostatku a skutečně bude.
… což je velmi zvláštní prohlášení.
Většinou jediným důvodem, proč bude něco od nynějška „skutečné“, je to, že to do té doby nebylo skutečné.
Ve skutečnosti existují určité náznaky, že tentokrát již skutečně dojde k narušení dodávek potravin.
1. Ukrajinská válka a západní sankce
Je dobře zdokumentováno, že ruská „zvláštní operace“ na Ukrajině vyhnala nahoru ceny ropy, plynu a pšenice a to hlavně kvůli západním sankcím.
Rusko je největším světovým vývozcem pšenice a dalších obilovin a tyto produkty se používají nejen k výrobě potravin pro lidi, ale také jako krmivo pro zvířata. Bojkot ruské pšenice západními zeměmi proto potenciálně zvýší ceny různých potravin.
Slunečnicový olej (důležitá ukrajinská vývozní komodita) již mnohde začíná být na příděl a údajně by se to mohlo rozšířit na všechny druhy dalších produktů, včetně klobás, kuřecího masa, těstovin a piva .
Tato válka nemusela být, mohla jí být zabráněno (a stále může být zastavena) jednoduchou dohodou o ukrajinské neutralitě. V kombinaci s dalekosáhlými protiruskými sankcemi, které nemají v nedávné historii obdoby, lze dojít k závěru, že chaos na zemi a doprovodný růst cen potravin je součástí záměrné politiky, která slouží agendě „Velkého resetu“. Válka je jen záminkou.
2. Zvýšení ceny ropy
Růst cen ropy má přirozený a zřejmý dopad na každé průmyslové odvětví – zejména na dopravu, logistiku a zemědělství. Navzdory obavám z krize životních nákladů, varování před nedostatkem potravin a postavení Ruska jako největšího světového vývozce ropy a plynu, se západní země a jejich spojenci prakticky nesnažili snížit náklady na ropu.
Vysoká cena ropy již způsobila, že se ruský rubl  vrátil k předválečné síle , a přesto  Saúdská Arábie zvýšila své ceny , aniž by zaplavila trh, aby zvýšila cenu, jak to udělala v letech 2014-15.
Vysoké ceny ropy jsou záměrným politickým rozhodnutím, které ukazuje, že krize životních nákladů – a z ní plynoucí nedostatek potravin – byla vyvolána záměrně.
3. Ptačí chřipka
Tisk tvrdí, že došlo k velkému vypuknutí ptačí chřipky. Dynamika „ptačí chřipky“ se zdá být totožná s dynamikou Covidu. Ptáci jsou dokonce testováni na virus pomocí PCR testů a utraceni, když se zjistí, že jsou „pozitivní“, a tyto porážky se pak nazývají „úmrtí na ptačí chřipku“.
Tímto způsobem již bylo v USA zlikvidováno nejméně 27 milionů ptáků, přitom USA je největší světový vývozce kuřat a vajec. Francie, Kanada a Spojené království také zabily miliony ptáků.
Ptačí chřipka již (údajně) způsobila  prudký nárůst cen kuřat a vajec zejména v zemích, kde tyto vlny PCR testy zjištěné ptačí chřipky zaznamenali.
(Mimochodem, nová zpráva také varuje, že  prasata mohou přenášet „superbakterie“ na člověka , takže mohou být také brzy vybíjena ve velkém.)
4. Británie a USA platí zemědělcům, aby se vzdali zemědělství
Od května loňského roku Bidenova administrativa naléhá na zemědělce, aby zahrnuli zemědělskou půdu do  programu Conservation Reserve Program , což je státem financovaný program, který má za cíl chránit životní prostředí. S tímto programem jsou zemědělci v podstatě placeni za to, aby nehospodařili. Vzhledem k obecně předpovídanému nedostatku potravin je to velmi podivné politické rozhodnutí. K témuž přikročila i velká Británie. O EU snad ani netřeba hovořit, zemědělcům již roky platí za to, aby neprodukovali.
5. Uměle vyvolaný nedostatek hnojiv
Rusko a Bělorusko jsou dva z největších vývozců hnojiv a produktů souvisejících s hnojivy na světě, což představuje objem obchodu  kolem 10 miliard dolarů . Válka na Ukrajině (a sankce) již tvrdě zasáhly trh s  hnojivy a ceny v březnu dosáhly nových maxim .
Čína, třetí největší vývozce hnojiv na světě, uvalila od loňského léta na tento produkt vlastní zákaz vývozu, údajně ve snaze udržet domácí ceny potravin na nízké úrovni.
Na tomto pozadí je velmi překvapující, že americká „Union Pacific Railway“ náhle omezila počet svých dodávek hnojiv a informovala giganta na výrobu hnojiv „CF Industries“, že musí snížit počet svých vlakových vozů až o 20%.
Ve své veřejné odpovědi  společnost CF Industries uvedla :
Načasování tohoto opatření nemohlo být pro zemědělce horší … Nejen, že hnojivo je zpožděno těmito přepravními omezeními, ale další hnojivo potřebné pro jarní aplikaci nemusí být vůbec schopno dorazit včas k zemědělcům. Uvalením tohoto svévolného omezení pouze na hrstku zasilatelů ohrožuje Union Pacific plodiny zemědělců a zdražuje potraviny pro spotřebitele.
BONUS: Požáry v potravinářských závodech
Vzhledem k mnoha neznámým v tomto případě se jedná o „bonusovou“ informaci, nikoli oficiální.
V nejpodivnějším příběhu na seznamu se zdá, že za posledních šest měsíců došlo k řadě požárů v potravinářských závodech po celých Spojených státech. Od srpna 2021 vypuklo v potravinářských závodech po celé zemi nejméně 16 velkých požárů.
V září loňského roku vyhořel závod na zpracování masa v Nebrasce,  což ovlivnilo 5% nabídky hovězího masa v zemi . V březnu tohoto roku ochromil požár  továrnu na mražené potraviny Nestlé v Arkansasu  a velký závod na zpracování brambor v Belfastu v Maine byl  téměř srovnán se zemí obrovským požárem .
Jen za poslední týden se dvě jednomotorová letadla zřítila do dvou různých potravinářských továren, což způsobilo velké požáry. Jedno spadlo do továrny na zpracování brambor v Idahu , druhé do závodu General Mills v Georgii .
Právě teď není možné dokázat, že je to úmyslná kampaň nebo že je to statisticky neobvyklé, ale určitě to vyžaduje další vyšetřování.
Shrnutí:
Válka, která nebyla nutná a dala se lehce odvrátit, žene nahoru ceny potravin a ropy.
Sankce, které nebyly nutné, také ženou nahoru ceny potravin a ropy.
Západní spojenci záměrně ženou nahoru své ceny ropy.
Navzdory varováním před potravinovou krizí platí USA a Velká Británie zemědělcům, aby nepěstovali.
Epidemie ptačí chřipky velmi podobná falešné „pandemii Covid“ žene ceny drůbeže a vajec nahoru.
Západní společnosti aktivně přispívají ke zhoršování nedostatku hnojiv.
Bizarní požáry paralyzují velkou část amerického potravinářského průmyslu.
Jednotlivě mohou být všechny tyto body považovány za chyby nebo náhody, ale když je dáte všechny dohromady, není těžké vidět vzorec. Tisk může tvrdit, že „náměsíčně kráčíme“ do potravinové krize, ale vypadá to spíše, že svět do krize dostávají světovládci záměrně.
Po letech tvrzení, že hrozí nedostatek potravin, to nyní vypadá, že se již rozhodli ho skutečně  vyvolat.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 4.5 ]


Nejčtenější za týden