Fiala v CIA. To opravdu musíme dávat celému světu na odiv, že jsme jen sluhové a práskači?
RSS

Fiala v CIA. To opravdu musíme dávat celému světu na odiv, že jsme jen sluhové a práskači?



JANA MARKOVÁ

Aby toho nebylo málo, s premiérem letí políbit americký prsten hned všichni tři šéfové našich tajných služeb. Civilní rozvědky, kontrarozvědky i vojenského zpravodajství. Komentátoři se shodují na tom, že tato návštěva působí na první pohled výjimečně. A pravdu mají.



Ona působí výjimečně i na ten pohled druhý. Nikdo totiž takto okatě svoje plazení před svými bohy prezentovat úplně nechce. A nic jiného, než ukázka servilnosti a podřízenosti to opravdu není.
Ukazujeme navenek všem svým přátelům, nepřátelům a lidem doma, že s nezávislou, hrdou a pronárodní politikou jsme definitivně skončili. Nyní jsme poskoci se vším všudy. Premiér je prý natěšen, že se „tam“ ledacos dozví. A co asi? Jak stát v pozoru u záchodů jako v Europarlamentu? Jak se nechat seřvat na první dobrou a ještě si u toho dělat poznámky? To všechno už umí, to mohl ušetřit za kerosin.
Američané prý ocenili, že ho všichni tři šéfové tajných služeb doprovodili a že nedocházelo k žádným žabomyším válkám kvůli tomu, kdo tam někdo bude a někdo ne. No ty kráso, neměly by se tajné služby oceňovat za něco jiného, než za to, že se nepoštěkají jako malí kluci na první dobrou, kdo pojede ve výtahu první a kdo bude šlapat schody? Není to spíš velkej trapas, než cokoliv jiného?
A co jsme se dozvěděli my?

Že se premiér nenudil. Tak bravo, jsme rádi, že to bylo zábavné.
Že šlo do určité míry šlo o dialog, nebyl to jen jednostranný brífink. Asi mu bylo dovoleno pozdravit.
Že to bylo to také o tom, co si myslí naše strana. Asi o tom, jestli si to myslí správně.
Že to pro nikoho to nebyla ztráta času. Tak to nás uklidňuje.
Že si premiérův poradce myslí, že si premiér myslí, že nám leckteré jiné evropské země mohou závidět. A hlavně jemu. Zase má fotku s pilotem

Demonstrovat to, že v České republice táhneme za jeden provaz. Asi s americkými zbrojaři a deep state. Ano, to víme, máme jednoho takového za prezidenta. Sice je to bývalý komunistický rozvědčík, ale kdo by se zabýval detaily, když to fakticky dělá jejich lobbista Kolář, že.

Co říci závěrem? Snad jen:
„Je nebezpečné být nepřítelem Ameriky, ale být jejím přítelem je smrtící.“
Henry Kissinger.
Takže tak Zbývá jen doufat, že nás Fialova fialová smečka nevezme sebou.

 
Jana Marková

The post Fiala v CIA. To opravdu musíme dávat celému světu na odiv, že jsme jen sluhové a práskači? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden