Uniklá nahrávka: Biden vyhrožoval Porošenkovi atentátem v roce 2016
RSS

Uniklá nahrávka: Biden vyhrožoval Porošenkovi atentátem v roce 2016

Uniklé audio z roku 2016 ukazuje, jak tehdejší viceprezident Joe Biden vyhrožuje bývalému ukrajinskému prezidentovi Petru Porošenkovi atentátem, pokud bude spolupracovat s nastupující Trumpovou administrativou. (Foto: Flickr)







Ve středu začala po sociálních sítích kolovat zpráva zpravodajské sítě One America News Network (OAN) o telefonním hovoru nahraném 16. listopadu 2016 – dva týdny po šokujícím volebním vítězství Donalda Trumpa nad Hillary Clintonovou -, která odhaluje Bidenův hlas varující Porošenka před spoluprací s Trumpem.



„Dostává se to velmi, velmi blízko k tomu, co nechci, aby se stalo. Nechci, aby se Trump dostal do situace, kdy si bude myslet, že se chystá na politiku, kdy se zhroutí finanční systém, a bude se na něj dívat, aby nalil další peníze na Ukrajinu,“ řekl Biden bývalému ukrajinskému prezidentovi.



„Takto o tom bude přemýšlet dříve, než bude dostatečně sofistikovaný, aby znal detaily.“



„Takže cokoli, co můžete udělat, abyste dotlačil PrivatBank k uzavření, aby přišly na řadu půjčky od MMF, bych s úctou označil za kriticky důležité pro vaši ekonomickou i fyzickou bezpečnost,“ varoval Biden Porošenka.



Leaked audio from days after the 2016 election, before Trump’s inauguration—Biden calls Poroshenko, then head of state of Ukraine, and threatens him with assassination if he cooperates with the incoming Trump administration. pic.twitter.com/j3dDzYU3gd — Rodney Howard-Browne (@rhowardbrowne) July 16, 2022 Telefonát shrnula agentura OAN: „Jinými slovy, Biden nechce, aby Ukrajina žádala od Trumpa další peníze. Pokud by tak učinil, Trump by se musel zabývat podrobnostmi.“



Znepokojivý telefonát vyvolává otázku: Co přesně se Biden o Ukrajině tak obával, že se Trump dozví?



Zdroj: infowars.com
Článek Uniklá nahrávka: Biden vyhrožoval Porošenkovi atentátem v roce 2016 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden