ŽIVĚ: Izrael zuří kvůli Lavrovovu tvrzení o Hitlerově „částečném židovství“
RSS

ŽIVĚ: Izrael zuří kvůli Lavrovovu tvrzení o Hitlerově „částečném židovství“

24. února Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu. Na zpravodajství AC24.cz můžete sledovat aktualizované dění. (Foto: Twitter / ilustrační)







13:14 „Nyní už nemůžou ukrást naše peníze.“  Lavrov popsal příběh s plynem a ropou




„Nyní už nemůžou ukrást naše peníze.“  Lavrov popsal příběh s plynem a ropou
13:12 Izrael zuří kvůli Lavrovovu tvrzení o Hitlerově „ částečném židovství“



V Izraeli se objevila zuřivá reakce poté, co ruský ministr zahraničí prohlásil, že nacistický vůdce Adolf Hitler „měl židovskou krev“. Sergej Lavrov toto tvrzení pronesl, když se snažil ospravedlnit ruskou invazi na Ukrajinu.



Na otázku v rozhovoru pro italskou televizi, jak může Rusko líčit Ukrajinu jako nacistickou zemi, když vlastní ukrajinský prezident je Žid, Lavrov odpověděl, že to není relevantní.



„Tato skutečnost nepopírá nacistické prvky na Ukrajině. Domnívám se, že Hitler měl také židovskou krev,“ řekl.



Jeho poznámky nahrávají neprokázanému historickému tvrzení, že Hitlerův dědeček z otcovy strany mohl být Žid. Za Hitlera nacistické Německo vyvraždilo v rámci holocaustu šest milionů Židů.



Izraelský ministr zahraničí označil Lavrovův výrok za „neodpustitelný a pobuřující… a také za strašlivý historický omyl“ a požadoval omluvu.



11:56 Ukrajina tvrdí, že dvě ruské lodě byly zasaženy dronem



Ukrajinský dron zničil dvě ruské hlídkové lodě v Černém moři, tvrdí šéf ukrajinské armády.



„Dvě ruské lodě třídy Raptor byly zničeny dnes za úsvitu poblíž ostrova Zmiinyi (Had),“ říká náčelník generálního štábu Valerij Zálužný.



Bayraktars Arbeit an russischen Raptor-Booten vor Island Zmijinyi. pic.twitter.com/aXtJuwofk0 — Deutscher Widerstand | Німецький Спротив (@DeutschSprotyv) May 2, 2022 Neověřené záběry z dronu, které zveřejnila ukrajinská armáda, zřejmě ukazují dvě lodě, které byly během hlídkování v Černém moři zasaženy raketami ze vzduchu.



Moskva na toto tvrzení zatím nereagovala.



10:04 Ruským Belgorodem zněly exploze



V pondělí v časných ranních hodinách došlo v ruském městě Belgorod, které leží severně od Ukrajiny, ke dvěma silným výbuchům, uvedl jeho gubernátor.



„Podle operačního štábu nedošlo k žádným škodám ani destrukcím. Nedošlo k žádným obětem,“ uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov na Telegramu.



Residents of Belgorod observed unusual activity in the sky tonight. An unidentified aircraft over Belgorod which seems to be at very high altitudes fired flares How is that even possible #Russian #Ukraine pic.twitter.com/cB8lNT5Dvr — The RAGE X (@theragex) May 2, 2022

08:20 Sachs: Velkou chybou USA je, že věří, že NATO porazí Rusko




Sachs: Velkou chybou USA je, že věří, že NATO porazí Rusko
08:18 Jak se zrodil legendární ukrajinský pilot „Duch z Kyjeva“



Ukrajinští stíhací piloti jsou v obrovské přesile proti Rusům a stali se legendárními – mimo jiné díky příběhu o údajném leteckém esu zvaném „Kyjevský duch“.



Tento hrdina měl sestřelil až 40 nepřátelských letadel – neuvěřitelný výkon v oblasti, kde Rusko ovládá oblohu.



Velení ukrajinského letectva však nyní na Facebooku varovalo, že „Duch z Kyjeva je superhrdina-legenda, jehož postavu vytvořili Ukrajinci!“.



„Žádáme ukrajinskou komunitu, aby nezanedbávala základní pravidla informační hygieny,“ uvádí se ve zprávě, která vyzývá lidi, aby „ověřovali zdroje informací, než je začnou šířit“.



Dřívější zprávy uváděly jméno esa jako 29letého majora Stepana Tarabalku. Úřady potvrdily, že byl 13. března zabit v boji a posmrtně vyznamenán medailí Hrdina Ukrajiny.



Nyní letectvo zdůrazňuje, že „Tarabalka není ‚Duch Kyjeva‘ a nezasáhl 40 letadel“.



NAČÍST PŘEDCHOZÍ DNY.
Článek ŽIVĚ: Izrael zuří kvůli Lavrovovu tvrzení o Hitlerově „částečném židovství“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden