Americká pomoc nestačí, řekl ukrajinský ministr Kuleba
RSS

Americká pomoc nestačí, řekl ukrajinský ministr Kuleba


MARTIN KAVKA
Ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba řekl pro The Guardian, že v Evropě je něco špatného s evropským zbrojním průmyslem. Podle něj, Rusko za dva roky dokázalo zvýšit produkci zbraní, kdežto na Západě nic takového nevidí. Podle něj by si Západ měl uvědomit, že doba míru skončila. Dále řekl, že právě schválený balíček americké pomoci nestačí k tomu, aby zadržel ruskou armádu. Co ruskou armádu zastaví je jednota Ukrajiny s jejími partnery. (víceméně nepřímo říká, že by Západ měl poslat na Ukrajinu svoje vojáky).
Pro připomenutí. Za dva roky z Ukrajiny odešlo, dle skromných odhadů a bez započítání těch co odešli do Ruska na 650 tisíc mužů v branném věku. Od počátku konfliktu dezertovalo z ukrajinské armády na sto tisíc mužů. Převážně přešli do Ruska, ale také, jako v poslední dny, utíkají i pohraničníci, do Moldavska či Rumunska. I se svými rodinami. Ukrajina eviduje každý den desítky zadržených mužů, kteří chtějí z Ukrajiny odejít. Nemluví o těch, kterým se to podařilo.
Být západním politikem, tak bych se pana Kuleby zeptal: „Proč by naši vojáci měli bojovat za Vaši zem, když vaši vlastní lidé utíkají a brání se tomu, aby za svou zem bojovali?“ Jenže západní ani jiný politik nejsem a ti naši se nezeptají a mě, člověku, kterému je vzdálen ten svět politických intrik, vrtá v hlavě…Proč se nezeptají?


FB

The post Americká pomoc nestačí, řekl ukrajinský ministr Kuleba first appeared on .


Nejčtenější za týden