Město New York otevírá místa hromadného očkování v rámci boje proti epidemii opičích neštovic
RSS

Město New York otevírá místa hromadného očkování v rámci boje proti epidemii opičích neštovic

V New Yorku jsou nyní zřízena tři místa hromadného očkování v rámci boje proti rostoucímu výskytu opičích neštovic v pěti městských částech. (Foto: Flickr)







Komisař pro zdravotnictví Ashwin Vasan si v pátek prohlédl jedno z těchto míst v brooklynském Bushwicku, aby upozornil na to, jak město řeší šíření viru, kterým se nakazilo téměř 500 lidí, z nichž mnozí jsou homosexuálové, tedy lidé, u nichž je počet nakažených nejvyšší.




Dr. Wolfgang Wodarg: Tzv. „opičí neštovice“ jsou ve skutečnosti pásový opar
Zdravotní komise v pátek o epidemii informovala na Twitteru:



K 15. červenci bylo identifikováno 490 potvrzených případů orthopoxviru/opičích neštovic, z toho 461 v New Yorku, 16 ve Westchester Cnty, 4 v Suffolku, 3 v Nassau, 1 v Sullivanu, 1 v Chemungu, 1 v Rocklandu, 1 v Erie, 1 v St Lawrence a 1 v Monroe Cnty.



As of July 15, 490 confirmed orthopoxvirus/monkeypox cases have been identified, with 461 in NYC, 16 in Westchester Cnty, 4 in Suffolk, 3 in Nassau, 1 in Sullivan, 1 in Chemung, 1 in Rockland, 1 in Erie, 1 in St. Lawrence & 1 in Monroe Cnty. https://t.co/q5rpKkRY4A pic.twitter.com/fGNmT8ugDL — NYSDOH (@HealthNYGov) July 15, 2022 Zdroj: breitbart.com
Článek Město New York otevírá místa hromadného očkování v rámci boje proti epidemii opičích neštovic se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden