Oteplovačům v USA sklaplo
RSS

Oteplovačům v USA sklaplo

LUBOMÍR VYLÍČIL
Bidenova klimatická agenda se zadrhla. A už to začíná vypadat, že definitivně. Demokratický senátor za Západní Virginii Joe Manchin koncem minulého týdně  vyhlásil , že nezvedne ruku pro Bidenův ekonomický balíček, který obsahuje nové výdaje na změnu klimatu. Tím zřejmě padne pod stůl „příležitost radikálně transformovat zemi, snížit znečištění, motivovat k čistší a ekologičtější energii a dát na silnice více elektrických vozidel“, jak Americe slibovali pokrokáři od Demokratů.
Jde o to, že Demokraté i Republikáni mají nyní v Senátu shodně po 50 senátorech. Doposud bylo alespoň teoreticky možné uvažovat, že by tuhle patovou situaci mohli Demokrati zvrátit na svou stranu hlasem vicepresidentky Harrisové a „klimatický balíček“ tak s odřenýma ušima protlačit. Od čtvrtka minulého týdne už to nepůjde.
Demokraté také patřičně zuří. Jeden z nejohnivějších revolucionářů partaje, Bernie Sanders,  mluví  přímo o sabotáži: „Senátor Joe Manchin záměrně sabotuje prezidentovu agendu, to, co chce americký lid, co chce většina z nás v demokratickém klubu.“ Manchinova zrada prý, podle něj, představuje existenční hrozbu pro lidstvo…  A právě podle jeho silných, expresivních slov lze usuzovat, že jde o zásah na komoru. O smrtelnou ránu globalistickému „oteplovacímu“ experimentu s euroamerickým obyvatelstvem.
Nebyli by to ovšem opravdoví Demokraté, kdyby se nepokusili na Manchina zavčas a preventivně „zapůsobit“.  Klasickými, pokrokářskými metodami, známými i od nás. Skrze tak zvané aktivisty. Tedy prostřednictvím takových těch podivných týpků, placených bůhví odkud, kteří mají v pravou chvíli dostatek času, aby mávali transparentem u úřadu vlády, přivázali se k rypadlu v lomu, nebo zdolali komín elektrárny. U Manchinova sídla  drželi  „protesty vsedě“, tedy hromadně překáželi a prudili, okolo jeho hausbótu pak činili totéž na kajacích, s transparenty „nepotopte náš účet“. Ale všecko marno.
Teď Demokraté bědují, naříkají a vzájemně se obviňují. „Historická příležitost reformovat Ameriku“, prostřednictvím uvedení obyčejných lidí do bídy a znásilněním přírodních zákonů se jim rozplývá, jak pára nad hrncem. Zatím toho (naštěstí) mnoho neprosadili. Od teď už neprotlačí vůbec nic. A na podzim jsou „midterm elections“, ve kterých se jim americký lid chystá spočítat inflaci, problémy s potravinami, spotřebním zbožím a perspektivou dalšího chudnutí. Demokratický koník globalistů selhal. Totálně.
Většina současných progresivních šíleností, které nás v EU obklopují, má svůj původ v Americe. Proto je tu určitá naděje, že se časem i tady, v Evropě, projeví americká (faktická) rezignace na globalistické „oteplovačství.“ Ano, všelicí Timmermansové a podobní věrozvěstové Zelené bídy budou tu káru ještě po nějaký čas tlačit dál sami. Ale složenky, potvory nenažrané, dokážou probudit jak vztek lidu, tak i záchvat zdravého rozumu u některých, dosud ideologicky velmi konformních politiků. Jak jsme toho právě teď svědky v Americe.
The post Oteplovačům v USA sklaplo first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden