Vysoko postavený terorista ISIS, který vedl popravy, dostal ve Švédsku azyl, nebude potrestán ani deportován
RSS

Vysoko postavený terorista ISIS, který vedl popravy, dostal ve Švédsku azyl, nebude potrestán ani deportován


Právě tento případ názorně ukazuje, kdo skutečně přichází do Evropy. Nejsou to žádní „uprchlíci,“ jak nám tvrdí mainstream, ale vesměs jde o zločince či alespoň džihádisty, jejichž záměrem je zřízení evropského chalífátu pod právem šaría.
Když bylo ohlášeno, že Islámský stát byl rozprášen, bylo celkem jasné, že ve skutečnosti došlo pouze k tomu, že se špičky ISIS přemístily do jiných zemí, vesměs na Západ, kde zpravidla dostanou azyl a jen zřídka se dočkají odsouzení za své činy, kterých se dopustili na území obsazeném Islámským státem.
Konkrétně právě v Sýrii by členy ISIS čekal téměř jistě rozsudek smrti, logicky tak většina zamířila do evropských zemí, kde byli přivítáni takřka se slavobránou a dostali nejen azyl, ale mnozí také občanství.
Padesátiletý muž ze Sýrie žijící ve švédském Ronneby byl nedávno obviněn ze série válečných zločinů spojených s muslimskou teroristickou milicí ISIS v jeho rodné zemi. Nyní je muž zproštěn obžaloby, i když soud shledává, že je prokázáno, že zločiny byly spáchány.
V řadě případů bylo Švédsko využito jako útočiště pro válečné zločince na útěku, kteří si tam mohli uzurpovat azylovou ochranu.
Poslední ze série džihádistů, kterých se Švédsko ujalo, je 50letý Syřan, o kterém FBI a Europol v souvislosti s operací proti ISIS prostřednictvím svědků zjistily, že byl tzv. emírem ISIS, tedy vůdčí osobností, během krvavého řádění teroristické skupiny v Sýrii v roce 2015.
Prokurátor chtěl, aby byl navrátilec z ISIS odsouzen mimo jiné za zorganizování veřejné muslimské popravy civilistů na náměstí ve městě al-Sawana. Dospělí i děti byli nuceni přihlížet zabíjení a osobou, která je k tomu donutila, byl údajně právě tento 50letý muž.
Muž se také údajně podílel na incidentu ISIS, kdy byla osoba vlečena za autem. Kromě toho je identifikován jako bojovník ISIS při „osvobozování“ svého rodného města v Sýrii.
Když chalífát ISIS začal upadat, muž odcestoval do Švédska a požádal o azyl. To mu také bylo dopřáno.
Okresní soud v Blekinge zjistil, že 50letý muž byl spojen s ISIS v Sýrii, a že skutečně došlo k teroristickým popravám, kterých se obžaloba týká.
Předpokládá se však, že všichni svědci, kteří na 50letého muže poukázali, se mohli mýlit, a že fotografické důkazy nejsou dostatečné.
Je tedy zproštěn obvinění z válečných zločinů s přitěžujícími okolnostmi a válečných zločinů normálního stupně, z nichž byl obviněn. Z tohoto důvodu může navrátilec z IS také pobývat ve Švédsku.
Prokurátor požadoval deportaci, ale nebylo mu vyhověno. Muž byl nyní propuštěn.
Brzy se jistě bude on – a jemu podobní – hodit, až dojde na koordinované akce s úmyslem zřídit v zemi chalífát. Ve Švédsku k tomu mají velmi slušně nakročeno.
Na závěr připomínám, že před 20 lety žilo v – co do počtu obyvatel – stejně velkém Švédsku asi tolik muslimů, kolik jich je dnes také u nás.
Díky migračnímu paktu a nezájmu většiny obyvatel můžeme do stejného stavu jako Švédsko dojít možná dřív než za 20 let.
Pozn.: Právě tomuto tématu se věnuje i pořad, který se zřejmě ještě dnes (nejpozději zítra) objeví na YouTube a Rumble…



Nejčtenější za týden